Mere end 5.000 billetter solgt til besøg i koldkrigsbunker

Den karakteristiske indgangstunnel er ca. 300 meter lang og leder ind til et bunkeranlæg på 5500 m2 med lægeklinik, regeringskontorer, indkvarteringsfaciliteter og meget andet. Alt står uberørt, og bunkeren er stadig fyldt med det originale interiør. <i>Arkivfoto: Lars Horn</i>

Den karakteristiske indgangstunnel er ca. 300 meter lang og leder ind til et bunkeranlæg på 5500 m2 med lægeklinik, regeringskontorer, indkvarteringsfaciliteter og meget andet. Alt står uberørt, og bunkeren er stadig fyldt med det originale interiør. Arkivfoto: Lars Horn

REBILD:- Vores hjemmeside gik ikke ned. Det er da et succeskriterie, siger Lars Christian Nørbach, museumsdirektør for Nordjyske Museer, om den forrygende start på billetsalget til Regan Vest.

Interessen for at besøge den tidligere tophemmelige koldkrigsbunker i Rold Skov er tilsyneladende stor. Mere end 100 personer sad klar, da billetter til rundvisninger i bunkeranlægget, der ligger 60 meter under jorden, blev sat til salg tirsdag klokken 10.00. I løbet af formiddagen var der flere hundrede i den digitale kø, som betød, at der opstod ventetid på op mod én time.

Efter knap to timer var alle billetter til åbningsdagen, mandag 13. februar 2023, revet væk, ligesom mange af weekendrundvisningerne også hurtigt blev udsolgt. Det samme gælder for vinterferien, fortæller Lars Christian Nørbach.

Han oplyser, at der efter fire timer var solgt 30 procent af alle de billetter, som var sat til salg. Foreløbigt gælder det rundvisninger til og med påsken næste år. Billetter til resten af 2023 bliver sat til salg på et senere tidspunkt.

- Det er især folk fra Himmerland og Nordjylland, som har købt billetter. Men også dem fra større byer som Aarhus, Odense og Kolding har vist interesse, siger Lars Christian Nørbach.

Og i løbet af det første døgn solgte museet allerede mere end 5.000 billetter.

Aftensmad i atombunkeren

Regan Vest tilbyder to forskellige typer billetter, som foruden en rundvisning i bunkeren også giver adgang til en udstilling om den kolde krig i velkomstbygningen og til maskinmesterboligen, der er indrettet som en bolig anno 1980.

- Den, som jeg kalder classic, er kun rundvisningen, men på de sidste tre rundvisninger hver dag slutter man af med at spise smørrebrød i bunkerens kantine, fortæller Lars Christian Nørbach og tilføjer, at der er overraskende stor interesse for sidstnævnte trods prisen på 520 kroner per person. For en "classic"-rundvisning skal man blot lægge 270 kroner.

 - Jeg er meget glad og tilfreds. På et døgn har vi solgt mere end 10 procent af de 50.000-60.000 gæster, som vi håber, at det nye museum kan tiltrække om året, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach, Nordjyllands Historiske Museum, i en pressemeddelelse. <i>Akivfoto: Lars Pauli</i>

 - Jeg er meget glad og tilfreds. På et døgn har vi solgt mere end 10 procent af de 50.000-60.000 gæster, som vi håber, at det nye museum kan tiltrække om året, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach, Nordjyllands Historiske Museum, i en pressemeddelelse. Akivfoto: Lars Pauli

Rundvisningen tager de besøgende på en to kilometer lang tur rundt i det 5500 kvadratmeter store underjordiske bunkeranlæg, der blev bygget i 1960'erne med det formål at huse regeringen, embedsmænd og regenten i tilfælde af en atomkrig.

For nuværende er det ikke muligt for større grupper at købe billetter, men Lars Christian Nørbach fortæller, at de allerede har modtaget ønsker om gruppebestillinger på cirka 1000 billetter i alt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.