Kunst, overnatninger og det gode liv samlet på Cimbrervej

Internationalt ægtepar arbejder tæt sammen og er nu flyttet til Rebild med spændende koncept i tankerne

Jens og Mette Handberg Almborg ved deres køkkenkollektion. Foto: Helge Søgaard

Jens og Mette Handberg Almborg ved deres køkkenkollektion. Foto: Helge Søgaard

Mette Handberg Almborg og ægtefællen Jens Almborg har i mange henseender forudsætningerne i orden, når de først i december åbner ny butik med kunst, livsstil og velsmagende produkter i Rebild - tilsat god kaffe og lækker jazzmusik.

- Jeg er uddannet designer inden for beklædning i Firenze, men har også slået mine kunstneriske streger i New York City og i Paris, fortæller Mette Handberg Almborg, der har tilbragt mere end 10 år i udlandet.

- Og jeg har tilbragt mere end 20 år i USA, hvor jeg har både studeret men også drevet forretning i blandt andet Texas, hvor jeg havde en kæde af møbel- og livstilsbutikker, supplerer ægtefællen Jens Almborg.

Så evnerne, forudsætninger og især optimismen er på plads i det nyerhvervede hjem i Rebild.

Det er butikken til gengæld ikke helt endnu, men planen er at blive klar til at slå dørene op i begyndelsen af december.

Mette Handberg Almborgs lette streg på en plakat. Foto: Helge Søgaard

Mette Handberg Almborgs lette streg på en plakat. Foto: Helge Søgaard

I 2004 blev Mette Handberg Almborg freelance inden for beklædningsdesign, og kunderne i form af såvel private som virksomheder, strømmede til. Sidstnævnte var blandt andet de store tøjproducenter i Danmark som Bestseller.

Også tøjbrandet NOA NOA, der er kendt for sin franskinspirerede og lette stil, henvendte sig og var klar med en udsmykningsopgave, hvor planen var at bruge 18-20 af Mette Hanberg Almborgs kunstværker som en udstilling, der skulle turnere rundt i deres butikker landet over som blikfang for deres tøjkollektioner.

- Det gav mig inspirationen til at begynde at tegne kombineret med mere abstrakt kunst. Begge udtryksformer har et billedsprog, der taler godt sammen, når de kombineres på en væg. Jeg har altid været glad for at tegne og arbejde på papir, blandt andet i forbindelse med mine tøjdesigns, men nu fik jeg lyst til at udfolde det som plakatkunst, der kunne hænge hjemme hos private, i virksomheder eller på kontorerne i liberale erhverv, forklarer Mette Handberg Almborg, der betegner sin stil som en kombination af et nordisk touch tilsat lidt sydlandsk inspiration.

Ægtefællen Jens Almborg, der blandt andet har arbejdet inden for hotel og restaurationsbranchen, herunder som salgsdirektør for Hiltonkæden i USA, men også som direktør for det berømte Hotel Mogenstrup Kro ved Næstved i Danmark, faldt med det samme for hustruens lette streg, og han så straks potentialet.

Cimbrervej 11 i Rebild bliver stedet for livsstil, kunst og det gode liv.  Foto: Helge Søgaard

Cimbrervej 11 i Rebild bliver stedet for livsstil, kunst og det gode liv. Foto: Helge Søgaard

Stor kundekreds

- Derfor begyndte vi at tage på kunstmesser, først i Danmark og snart i Paris, Holland og i London, og vi fik hurtigt etableret en stor international kundekreds, som både kunne lide Mettes kunst, men også det at kunderne kunne møde os på disse kunstmesser, forklarer Jens Almborg.

Kunderne fordelte sig over hele Europa samt lande som USA, Rusland og Korea, og siden da har Mette og Jens været partnere omkring kunsten, fordi de netop fandt en niche, hvor ønsker om helt specielle og nye stilarter kunne opfyldes. Men en dag kom coronaen og vanskeliggjorde rejseaktiviteterne, og da Mette Handberg Almborgs forældre samtidig var i gang med at sælge huset på Cimbrervej 11 i Rebild, med Bed & Breakfast i underetagen og et butikslokale i den ene gavl, tog tankerne hurtigt form.

- Jeg har altid opfattet mine forældres hus og dermed Rebild som et ekstra hjem for mig, lyder det fra Mette Handberg Almborg, - og derfor var der ikke langt til, at vi overtog huset og slog os ned i denne naturskønne og inspirerende egn.

Parret slår dørene op til deres nye butik primo december. Foto: Helge Søgaard

Parret slår dørene op til deres nye butik primo december. Foto: Helge Søgaard

Det gode liv

- Her vil vi nu skabe et omdrejningspunkt for kunsten og kunstplakaterne, samtidig med at vi er klar med en serie af smarte køkkenaccessories som bakker, viskestykker og skærebrætter, samt gaveartikler, krydderier, olier, chokolade og mange andre lækre varer, som tilvejebringes fra såvel lokale producenter som fra udlandet. Fordi vi hylder det gode liv, kvalitetsprodukter og muligheden for en snak, en kop god kaffe og måske et stykke lækker kage. Alt sammen indhyllet i dæmpet jazz, behagelige dufte og en feel-good stemning, forklarer det kreative ægtepar.

- Vi kommer i mere end én forstand til at byde ind med noget nyt til bordet og et look, som vi selv bygger op, så det bliver både personligt og unikt, suppleret med at vi fortsætter med at hygge om de gæster, der bruger vores Bed&Breakfast tilbud.

- For mig er passionen både den kreative udfordring, og at folk skal have en god oplevelse med det, jeg laver, fastslår Mette Handberg Almborg, der bakkes helt op af ægtefællen Jens Almborg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.