Flemming ønsker samarbejde: - Man kan ikke bare sidde på fløjen og se sur ud

Efter fire år ude i kulden stiller Enhedslisten op til kommunalvalget med et nyt ansigt som spidskandidat

Flemming Larsen fra Nørager er klar til at få indflydelse. <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Flemming Larsen fra Nørager er klar til at få indflydelse. Foto: Kim Dahl Hansen

REBILD:53-årige Flemming Larsen er for nyligt sprunget ud i politik, men allerede nu står han klar som Enhedslistens spidskandidat i Rebild Kommune.

- Dengang børnene flyttede ud, tænkte jeg: "Nu er du nødt til at springe ud som politiker i stedet for bare at kigge på", fortæller Flemming Larsen, der altid har været politisk interesseret.

- Man kan ikke kritisere det, der sker i kommunen, uden selv at være aktiv.

Modnet med alderen

Tidligere har han dog lagt låg på sin politiske side, fordi han ikke ville havne i mundhuggeri med folk, der havde en anden politisk holdning.

Flemming Larsen er uddannet elektriker og installatør. Han har i de sidste 25 år arbejdet i sundhedsvæsnet og er i dag ansat på Viborg Sygehus. <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Flemming Larsen er uddannet elektriker og installatør. Han har i de sidste 25 år arbejdet i sundhedsvæsnet og er i dag ansat på Viborg Sygehus. Foto: Kim Dahl Hansen

Men nu er han blevet mere moden, fortæller Flemming Larsen.

- Jeg har fundet ud af, at det er vigtigt at turde at tage diskussionerne. Man kan godt være uenig, men man skal huske at lytte til hinanden. Man kan ikke bare sidde på fløjen og se sur ud.

Den filosofi vil han tage med sin ind i byrådet.

Enhedslistens kandidater i Rebild Kommune

1. Flemming Larsen, 53 år, Nørager

2. Solveig Lauritsen, 56 år, Skørping

3. Bent Skovgaard Olsen, 63 år, Skørping

4. Anna Udbye Rasmussen, 30 år, Rebild

5. Sofie Skovgaard Olsen, 29 år, Skørping

6. Niels Jensen, Bælum

7. Bitt Juul Jensen, 66 år, Skørping

Dog har han og Enhedslisten ting, som de vil kæmpe for i kommunen.

Flemming Larsen nævner især to mærkesager, som står højt på deres liste: natur og klima samt børn og unge.

Mere og sundere natur

Natur og klima hænger sammen og kan ikke adskilles, mener Flemming Larsen. Han ønsker mere vild natur, men mener også, at det er også vigtigt, hvordan man behandler den.

Derfor går han ind for en mere aktiv naturpolitik i Rebild Kommune.

- Vi har områder i naturen, hvor der er skiltet med sårbare drikkevandsområder. Men at sætte skilte op er ikke nok. Vi synes, at det også er nødvendigt at sikre sig de områder. Mange steder er tæt på marker, hvor der bliver sprøjtet med pesticider. Vi mener, der skal være mere kontrol med, hvad der sker på de arealer.

Flemming Larsen har tidligere været aktiv i forældrebestyrelser i børnehaven og SFO i Nørager. <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Flemming Larsen har tidligere været aktiv i forældrebestyrelser i børnehaven og SFO i Nørager. Foto: Kim Dahl Hansen

Han ønsker også mere dialog med lokale virksomheder for at gøre klimaet en tjeneste.

- Jeg synes, at man bør være mere aktiv med virksomhederne i kommunen og have en dialog om forbedringer, så deres industri forurener mindre. Kommunen kunne ansætte folk til at lave den dialog, så det er muligt at snakke og være sammen om det.

Øje for andre muligheder

Den store befolkningsvækst i kommunen, som især finder sted i Støvring og Skørping, er noget, som Flemming Larsen går meget op i.

For selvom det er en positiv udvikling, har det også skabt pres på især Støvrings skoler samt problemer med pasningsmuligheder.

53-årige Flemming Larsen er gift og har tre voksne børn. <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

53-årige Flemming Larsen er gift og har tre voksne børn. Foto: Kim Dahl Hansen

Derfor er han glad for, at der skal bygges to nye daginstitutioner i de to byer og en ny skole i Støvring, men man bør også have øje for andre byer.

- Man burde også kigge på, om der også er mulighed for vækst andre steder for ikke at affolke lokalområderne, for eksempel Øster Hornum eller Haverslev. Man bosætter sig ikke et sted, hvis der ikke er pasnings- og skolemuligheder, siger Flemming Larsen og fortsætter:

- Jeg tænker, at man burde revidere på, om man burde genåbne nogle af de steder, der tidligere blevet lukket for at spare. Det kan godt være, at det kommer til at koste penge, men det kan lokke flere børnefamilier til.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden