Renaults nye rumfærge

Anderledes Espace overbeviser med høj komfort, rummelighed og udstyrsmuligheder

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Frankrig: Renault ankommer stærkt forsinket i klassen for de helt store syvpersoners MPV-typer.

Den nuværende Espace var i sandhed blevet asfaltjunglens olding med sine 13 år på bagen og har slet ikke været solgt herhjemme de sidste par år.

Men nu er afløseren her endelig: Og heldigvis for Renault er det med biler som med børn: Selv om man er sent udviklet, kan man sagtens blomstre, og til juni lander alle rumbilers moder i Danmark.

Bilen byder på et dramatisk, nærmest futuristisk design, der trækker direkte linjer fra mindre modeller som Captur, og det er der sikkert en del velbeslåede danskere med behov for plads til de sammenbragte børn eller et opsigtsvækkende visitkort til firmaet, der har glædet sig til.

Lavere bil

De bliver ikke skuffede. Efter nærkontakt af tredje grad med Renaults rumfartøj, tør avisen godt slå fast, at Espace har været ventetiden værd.

Selv om længden med sine 4,85 meter stort set matcher forgængeren, er dimensionerne ændret voldsomt. Espace er på samme tid blevet lavere og har fået større frihøjde. Det betyder, at den i højere grad bevæger sig væk fra den buslignende udformning til en crossover-type.

Rent praktisk bliver to versioner nu til én, så Grand Espace forsvinder, men Espace kan selvfølgelig fortsat leveres med fem eller syv sæder.

Mest som firmabil

Renault går målrettet efter firmabilisterne med leasingaftaler i erkendelse af, at det er begrænset, hvor mange private, der køber biler i 500.000 kroners klassen.

Den beskatningsmæssige værdi starter således fra 378.000 kr. for basisversionen med 130 hk diesel og med fem sæder, mens prisen, hvis man selv vil købe, begynder ved 514.900 kr.

Så er vi fremme ved de indre kvaliteter. Den overdådige plads og de separate sæder, der forfremmer alle passagerer til kaptajner på rumfærgen. De om bordværende sidder med ranke rygge som ved et veldækket taffel, hvor man jo kan sidde i timevis i den rette atmosfære og temperatur, hvis der er rum til at bevæge benene under bordet.

Og det er der i Espace, der har plads som i en ministerbil. Vi drejer hovedet bagud, hvor der også er masser af luft og udsyn til anden og tredje sæderække med i alt syv enkeltsæder, der kan møbleres rundt alt efter behov.

Adgangen til bagsæderne er også regulær ad bagdørene. Og vel placeret agterude har man et godt udsyn og en god pladsfornemmelse a la en bus. Der er samtidig en smart anordning, hvor man faktisk kan lægge alle fem bagsæder ned ved tryk på en knap.

Til gengæld er vi en smule skuffede over pladsen på bageste række, der kun er til børn.

Godt overblik

Udsigten fra Espaces forsæder er formidabel. Både til trafikken udenfor, takket være de smalle stolper i siderne af forruden, og til de nære ting - det enkle, skulpturelle instrumentbræt, der ligner noget fra et StarWars-rumskib.

Selve cockpittet er futuristisk layoutet med bl.a. en stor 8,7 tommer farveskærm, der mest af alt minder om en tablet, som styrer langt de fleste funktioner. I og for sig ganske overskueligt, mens det dog hurtigt bliver mere besværligt, når man begiver sig længere ind i de enkelte menuer.

Designernes stil-mani har også andre ulemper, for eksempel mangler der nogle ordentlige kopholdere. Selve kvaliteten virker gedigen, og dørene lukker med solide smæk.

Undervejs på vores testtur ad snoede veje står det hurtigt klart, at Espacen er til den klassiske komfortable franske side. Noget, som er godt for komforten, hvis man skal på lange stræk sydover.

Affjedringen er på én gang er blød og nuanceret som dyr fransk rødvin. Samtidig får chaufføren desværre intet input fra den elektriske servostyring. Sikke et sterilt styretøj har vi sjældent oplevet.

Velopdragen dieselmotor

Motorprogrammet byder på en 1,6-liters diesel på 130 hk, en 1,6-liters diesel på 160 hk og en 2,0 benzinmotor på 200 hk med automatgear.

I første omgang kommer de to dieselversioner, hvor den største leveres med automatgear, til Danmark.

Hvordan den mindste, en 1,6-liters maskine arter sig, skal vi ikke kunne sige. Den var ikke med ved pressepræsentationen i Sydfrankrig.

Men den 160 hk diesel liters gjorde en fornem figur. Den er velopdragen, lader sig sjældent høre og leveres altid med automatgear med dobbeltkobling. Hurtig virker den dog ikke, og desværre ryger prisen så markant i vejret (499.000 kr. i skatteværd og 626.000 kr. i vejledende pris).

Alligevel er på imponerede at den store franske flyder, der med held bevæger sig fra væk de kedelige mpv-typer, og designet er så raffineret og komforten så høj, at den store Espace såmænd nok skal finde sine kunder herhjemme.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.