Tyverier

Renovationsledelse kendte til tyverier

Kenneth Møller var ikke den første, der rejste problem med tyveri fra genbrugspladsen Over Kæret i Aalborg

Oplysningen om systematiske tyverier var ikke ny for ledelsen af Aalborg Renovation. Arkivfoto

Oplysningen om systematiske tyverier var ikke ny for ledelsen af Aalborg Renovation. Arkivfoto

AALBORG:Da Kenneth Møller sidste år afslørede, at der foregik systematisk tyveri fra genbrugspladsen Over Kæret i Aalborg, var det ikke en ny oplysning for ledelsen i Aalborg Renovation. En tidligere leder havde nemlig forsøgt at gøre noget ved tyverierne et par år tidligere, da han fandt ud af, hvad der foregik.

- Jeg bragte emnet op på ledermøder, og alle var enige om, at det var uholdbart, og at der burde gøres noget ved det. Men når der skulle handles, blev det straks noget andet. Der skete ingenting. Den dag i dag ved jeg faktisk ikke hvorfor, siger Stefan Koch.

I frustration over, at der tilsyneladende ikke var vilje til at gøre noget ved, at en lille gruppe medarbejdere kørte skrot og andet affald af værdi væk fra pladsen og omsatte det, sagde han sin stilling op i slutningen af 2009. Han er overrasket over at høre Kenneth Møllers historie.

- Jeg må indrømme, at jeg er lidt rystet over at høre, at det åbenbart bare fortsatte flere år efter, at jeg var holdt op, siger han.

Lektor i forvaltningsret Sten Bønsing hæfter sig ved, at Aalborg Kommune åbenbart kendte til problemet, da Kenneth Møller meldte sig som whistleblower. Og han mener, at det sætter fyringen af Kenneth Møller i et endnu mere tvivlsomt lys.

- Det virker forkert, at den, der har været whistleblower, står til en afskedigelse. Ikke mindst når der er tale om en sag, som tidligere har været oppe på ledelsesmøder, siger Sten Bønsing.

I 14 dage har NORDJYSKE forsøgt at få et interview med rådmand Tommy Eggers. Fredag eftermiddag sagde han ja til at lade sig interviewe, men han har først tid til at stille op på tirsdag. Interviewet vil blive bragt i næste uge.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.