Skolelukninger

Research på amatørplan

Utilfredse borgere mener ikke, at politikerne har gjort deres research grundigt nok. Nu tager de selv affære

Lene Laubek fra Stensnæsskolen og flere andre er ikke tilfreds med politikerens research. Derfor går de nu selv i gang med beregningerne.Foto: Kim Dahl Hansen

Lene Laubek fra Stensnæsskolen og flere andre er ikke tilfreds med politikerens research. Derfor går de nu selv i gang med beregningerne.Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Ved byrådsmødet i onsdags blev det tydeligt for borgere, at grundlaget for den nye skolestruktur er spinkel. De mener ikke, at politikerne har lavet et ordentligt forarbejde.

- Deres plan virker ikke velgennemtænkt, og deres research er ikke særlig grundig. Det er som om, at de bare vil spare nogle penge hurtigt, siger Maria Pedersen fra Skagen.

Og hun står ikke alene. Også Charlotte Laubek, der er forælder til et barn på Stensnæsskolen, er utilfreds.

- Jeg er skuffet over, at formanden for børne- og ungeudvalget siger, at de har lavet et grundigt forarbejde. Det er simpelthen ikke rigtigt. Der ligger ikke en eneste beregning, og det de har fremlagt fylder halvanden A4-side, siger hun og uddyber.

- Det er på kanten til amatøragtigt. Vi skal være omhyggelige med, hvordan vi bruger pengene, for Frederikshavn Kommune skal jo spare.

Gør ord til handling

På trods af en massiv demonstration uden foran byrådssalen besluttede et enigt byråd i onsdags at sende forslaget til den nye skolestruktur ud i høring.

Men borgerne har ikke sænket fanerne endnu. Nu kommer en periode, hvor de har mulighed for at indsamle data, lave undersøgelser og finde argumenter, der kan skyde hul i den nye skolestruktur.

- Vi skal have lavet et meget grundigt høringssvar. Som byrådspolitiker har man ikke mulighed for at sætte sig ordentligt ind det. Så vi har ikke noget i mod at lave den research, der skal til. Vi vil ikke have kommunen ned med nakken. Vi vil faktisk gerne samarbejde med med dem, siger Charlotte Laubek.

Charlotte Laubek og kompagniet fra Stensnæsskolen gør ord til handling. Allerede nu har de sat en trafikanalytiker til at lave beregninger på transporttid til og fra skole på baggrund af elevers adresser i skoledistriktet. De har nemlig været utilfredse med, at byrådet blot har målt afstanden, da andre faktorer også spiller ind i landdistrikterne.

Ligeledes fortsætter man i Skagen med at finde de argumenter, der skal til for at få en af børnehaverne streget fra den sorte liste.

- Vi vil protestere videre. Vi vil modbevise, at der er faldende børnetal i vores område. Den statistik, de bruger, stemmer ikke overens med virkeligheden heroppe, derfor vil vi lave vores egen undersøgelse, siger Maria Pedersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.