Robot afviser lediges jobansøgninger

Computerprogram sorterer ansøgninger fra ledige

Et computerprogram sorterer ansøgninger på et stigende antal virksomheder. Arkivfoto

Et computerprogram sorterer ansøgninger på et stigende antal virksomheder. Arkivfoto

DANMARK:Dette er et ”automatisk afslag”.

Sådan lød et mailsvar da arbejdsløse Gabriel Cornea havde sendt en ansøgning til Carlsberg. Det skriver Avisen.dk.

Forklaringen er, at Carlsberg har investeret i et computerprogram, som kan behandle og sortere jobansøgninger.

Og Carlsberg er langt fra de eneste.

Avisen.dk skriver, at både private virksomheder og offentlige arbejdspladser i stigende grad benytter lignende programmer.

Så selvom det sjældent fremgår direkte, at afslaget er automatisk, kan det sagtens være en maskines vurdering, der ligger til grund for et afslag.

En stigende trend

Carlsberg beklager mailens ordlyd. Der er tale om en teknisk fejl, siger bryggeriets kommunikationsdirektør, Jens Bekke.

- Det er jo et uheldigt signal at sende og en uheldig måde at skrive til folk. Det vil ikke ske igen, siger Jens Bekke til Avisen.dk.

Men Carlsberg er langt fra det eneste sted, hvor en robot er den eneste, der når at læse lediges ansøgninger, lyder det fra en række softwarevirksomheder, som Avisen.dk har talt med.

- Det er en voksende trend både internationalt og i Danmark. Det er mere effektivt, og det er nemmere at sammenligne kandidaterne, siger Michael Lazik.

Han er direktør for den nordiske afdeling af firmaet Lümesse, der blandt andet har leveret en sorteringsrobot til Carlsberg.

Billigere for virksomhederne

For firmaerne er det billigere at lade en robot stå for grovsorteringen - især fordi mange arbejdspladser for tiden drukner i ansøgninger fra desperate ledige. Men både Ældresagen og HK kritiserer tendensen. De frygter, at robotterne gør det nemmere for arbejdspladser at diskriminere ansøgere.

Mange af programmerne kan sortere og fravælge ansøgere på baggrund af for eksempel alder og køn.

- Virksomhederne skal passe på, for de risikerer at komme i strid med lovgivningen, hvis de tvinger ansøgere til at oplyse for eksempel alder og køn, siger Jeanette Hahnemann, souschef i HK’s juridiske kompetencecenter.

Dansk Supermarked bruger robot

Et andet af de firmaer, som bruger robotten, er Dansk Supermarked.

Alle ansøgere fra salgsassistenter til bistroledere skal udfylde den samme standardformular. Alder, køn og statsborgerskab skal oplyses, før man kan sende formularen.

- Vi beder om de oplysninger, fordi vi vil vide, om ansøgeren er over eller under 18 år, siger Charlotte Ærthøj Lind, som er HR-manager for Dansk Supermarked til Avisen.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.