Så er de første slag slået

Tennissæsonen blev indledt i højt humør og med gode dueller

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Forår er synonymt med udeliv, og Brønderslev Tennisklub har da også netop taget hul på en ny sæson nu, hvor frosten har forladt banerne ved Hedelundsgade.

- Køerne skal på græs, og vi skal på grus, smilede Karin Frederiksen, der var mødt til standerhejsning søndag formiddag - og klædt på til at tage årets første slag på klubbens røde grusbaner.

Formand Karen Jørgensen ønskede alle en god sæson med meget godt spil og godt socialt samvær. Flaget gik til tops - og efter en omgang kaffe og rundstykker i klubhuset, trak en snes ivrige spillere ud på banerne, hvor de hurtigt fik stillet hold.

Karin Frederiksen og Anne Marie Schjønning Thrane spillede sæsonens første double mod Lydia Jespersen og Aase Fredholm.

- Jeg mangler altså boldføling, lød det med ærgrelse i stemmen fra Aase, da hun flere gange havde sendt en bold i nettet. Og hendes medspillere forsikrede, at de delte skæbne med hende.

Alligevel lykkedes det kvinderne at få spillet en serie spændende dueller. Og det stod hurtigt klart, at Karin kan slå en proper baghånd, der på drilsk vis suser lige over netkanten for at lande i en flad bue på modstanderens side.

- Naaj, lød det fra Aase, der fortsat kæmpede mod bolde, der havde kurs direkte i nettet.

- Vi kommer igen, lød det opmuntrende fra Lydia: - Vi kan nå det endnu.

Ind imellem koncentrerede server og dueller var der også tid og luft til at rose modstanderne - og til at grine af egen og andres indsats. Kort sagt var stemning rigtig god på tennisbanen denne søndag formiddag. Og sådan er det altid, når damerne spiller, forsikrer de.

Hold på kryds og tværs

Hver mandag og torsdag aften møder medlemmer ved klubhuset - og de kan her være sikker på at møde andre, der er klar til dyst på gruset. En ordning som især kvinderne har taget til sig.

- Vi spiller med og mod hinanden på kryds og tværs, fortæller kvinderne.

- Vi har ikke fast makker. Vi møder op, og så sætter vi holdene efter, hvor mange vi er. Er vi et ulige tal, får vi det også til at fungere - så er der bare én ude til næste gang vi server, forklarer Karin Frederiksen.

- Man kommer aldrig til at stå uden for.

- Vi skifter også nogle gange makker, når halvdelen af tiden er gået i løbet af aftenen.

- Det er mest kvinder, der kommer mandag og torsdag. Men mændene er velkomne, understregede Lydia.

- Vi synes faktisk, det er lidt synd for mændene, at de ikke kan finde ud af det, vi har her, smiler de med glimt i øjet.

- Mændene har tit faste makkere, som de spiller med uge efter uge.

- Vi får nye udfordringer hver gang, og socialt har vi det rigtig godt sammen.

Kursus for nye

Brønderslev Tennisklub vil gerne introducere flere voksne nybegyndere for tennissporten, og har tilbud om et kursusforløb over fire aftener, hvor begynder - og spillere der gerne vil have spillet genopfrisket - få kyndig vejledning og hjælp til at komme i gang. Kurset koster 200 kroner, og deltagerne må tilmed beholde den ketsjer, som de får udleveret, hvis de efterfølgende melder sig ind i klubben.

- Det er et supergodt tilbud, sagde Karen Jørgensen.

Samme aften begynder juniortræningen i øvrigt også.

Kvinderne, der spiller double denne søndag, er for hovedpartens vedkommende begyndt på tennisspillet, da de var midt i 40-erne.

- Jeg havde aldrig spillet tennis før. Og man kan godt få noget ud af det, selvom man begynder sent, siger Karin Frederiksen.

- Det er fedt at spille tennis, lyder det fra Karin, der indrømmer, at det er hårdt. Men hårdt på den gode - og sjove - måde.

Billigt kontingent

Formand Karen Jørgensen var også i bolddyst på årets første træningsdag - ligeledes i en doble. Og hun glædede sig forinden over, at frivillige medlemmer har knoklet for at gøre banerne klar til den kommende sæson.

Klubhuset har gennemgået en forvandlingsproces, idet en væg i huset er revet ned, så der er nu er ét stort rum til møder, samvær og hygge.

- Vi har fået et lyst, venligt og anvendeligt lokale. Nu skal det pyntes op med maling, vægudsmykning og nye gardiner. Damerne har tidligere været flinke til at lave malerarbejde, og det vil vi bede jer om at gøre igen, sagde formanden.

- Vi har et billigt kontingent, og det har vi kun fordi, alle medlemmer kommer, når der bliver indkaldt til arbejdsdage.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden