Slagterier

Så slagtes der igen grise i Vrå

Mandag morgen slagtes der igen svin på det gamle slagteri Vrå, som har været lukket i mere end to år

Arkivfoto: Hans Ravn

Arkivfoto: Hans Ravn

VRÅ:Mandag klokken 07.00 kører den første gris gennem slagtekæden på Danish Meat Company A/S i Vrå. Derefter vil mellem 2200-2500 svin ugentlig følge efter det næste stykke tid.

I mere end to år har slagteriet været lukket, men siden årsskiftet er der lige så langsomt kommet liv i den gamle virksomhed efter det finske handelsselskab GSS-Export valgte at skyde omkring 45 millioner kroner i genåbningen.

Kødet skal til Rusland

Slagteriet er indtil videre kun godkendt til eksport i EU, men planen er at eksportere til blandt andet det russiske marked.

Danish Meat Company er via den finske ejer garanteret en afsætning på 80 procent af svinet til Rusland, men eksportlicensen til Rusland er stadig undervejs.

- Det er nødvendigt, at vi starter produktionen op, for at kunne blive godkendt til de forskellige lande, vi skal eksportere til, forklarer administrerende direktør Jack Skaaning.

50 ansatte

Hvis slagteriet når et mål med 4000 ugentlige slagtninger, så vil det betyde omkring 65 stillinger i produktionen.

Indtil videre er der blevet ansat knap 40.

I alt er der nu 50 ansatte på slagteriet i Vrå, som er klar til endnu engang at drive slagteri i Vrå.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.