Sådan slipper du for dræbersnegle

Dræbersnegle kan i løbet af en sommer gøre kål på en stor del af din haves grønne planter. Derfor gælder det om at komme dem til livs

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: Sneglene formerer sig med lynets hast. Dræbersneglene, hvis rigtige navn er iberisk skovsnegl, kan æde store mængder vegetation, og de formerer sig med lynets hast – de er tvekønnede, og hver snegl kan i løbet af en sommer lægge op til 400 æg.

Sådan forebygges en invasion af dræbersnegle:

- Lad ikke haveaffald ligge og rådne – det fungerer både som næring, og til at lægge æg i.

- Sørg for, at græsset er kort – sneglene trives i højt, fugtigt græs.

- Sørg for afstand, lys og luft mellem havens planter. Og hold haven fri for ukrudt – en tæt “underskov” er guf for sneglene.

Gå på sneglejagt

Vil du sikre f.eks. køkkenhaven mod dræbersnegle, så drys en ca. 10 cm bred bane af havekalk hele vejen rundt. Det bryder sneglene sig ikke om. Men eftersom de så finder føde andetsteds i haven, er det bedst at slå dem ihjel.

Sådan slår du dræbersneglene ihjel

Saml dem i en spand og hælde kogende vand over dem – de dør med det samme. Husk at have handsker på, når du samler dem op - deres slim er sej og svær at få af fingrene og kan desuden indeholde colibakterier.

Sneglene elsker øl

Du kan også benytte dig af sneglenes hang til øl. Grav nogle mælkekartoner – skær det øverste stykke af først – ned i haven, men sørg for, at ca. 1 cm stikker op over jordens overflade, ellers falder biller og andre insekter i fælderne. Fyld så kartonerne ca. en tredjedel op med øl.

Husk frisk øl hver anden dag

Dræbersneglene, der kan lugte øllet på lang afstand, vil kravle op over kanten, falde i og drukne. Kom frisk øl i fælderne hver anden dag. Grav de døde snegle et godt stykke ned i jorden.

Fugle og pindsvin tager sneglene

Du kan også få assistance til snegleudryddelsen, hvis du lokker fugle til haven. Pindsvin og løbebiller kan også give et nap med.

Pas på yndlingsmaden

Dræbersnegle er nærmest altædende, men har dog visse foretrukne retter. Det er bl.a. tagetes, løg, krydderurter, blomkål og icebergsalat. Sidstnævnte siges endda at skærpe deres appetit over for andre planter.

Kend din snegl

Farven på dræbersnegle spænder fra mørkebrun over rødbrun til nærmest orange. Det kan derfor være svært at skelne dem fra de almindelige rødbrune skovsnegle.

Sådan bekæmper du bladlus helt uden gift

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.