Sådan udrydder du dræbersnegle

Nyt trick mod sneglene, som plager mange husejere

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: De er slimede, ækle at se på. De er fyldt med bakterier, og så spiser de alle dine planter og afgrøder. Siden firserne har dræbersnegle hærget store dele af Danmark – og måske er det netop nu på vej ind i din have?

Men noget kan gøres. Senest har Torstein Mo, der er civilagronom i Norge, videregivet et effektfuldt våben. Mo, som han kaldes, fortæller til Aftenposten, at hans brug af nematoder er virkningsfuld. Og Mo ved, hvad han taler om; han har studeret de slimede dyr siden 1984, hvor han så de første brune kannibaler i sit boligområde.

Nemaslug hedder et middel indeholdende små bakterie-inficerede rundorm. Det er allerede kendt, men i følge Mo går der mange år, før midlet efter den almindelige brugsanvisning får has på sneglene. Hans opskrift er voldsom og ikke så spændende at udføre. Til gengæld er den yderst virkningsfuld.

Guide: Smid sneglene i en spand med Nemaslug

1. Saml en stor mængde snegle sammen fra haven eller i dit område

2. Opløs midlet Nemaslug i en spand med lunkent vand. (1 pakke rækker til ca. 50 l vand)

3. Læg sneglene i et dørslag eller en si og dyp dem i spanden, så vandet dækker.

4. Klip sneglene over i to stykker og læg dem tilbage i spanden. Lad dem trække lidt.

5. Nu lægges snegleresterne ud i haven på de steder, hvor sneglene gerne kommer.

6. Tøm resten af vandet fra spanden ud over snegleresterne.

7. Der går ikke lang tid, før andre snegle fornemmer lugten og tiltrækkes af snegleresterne.

8. Sneglene spiser nu resterne af deres artsfæller. De bliver selv inficeret af nematoderne og dør. Deres lig tiltrækker igen nye artsfæller, og således har man startet en proces, der til sidst udrydder alle dræbersnegle i området.

Forskellige midler

Opskriften er som sagt effektiv – specielt hvis det lykkes at alle villaejere i et område anvender samme metode i en periode.

– Jeg garanterer, at det er effektivt. Når de døde sneglerester er spredt ud, strømmer nye snegle til i en fart, så du næsten kan se fartstriben efter dem, understreger Mo over for Aftenposten.

På det danske marked findes der flere midler til udryddelse af dræbersnegle. Lige fra Ferromol over snedige fælder til diverse ”husmoder” tricks og ellers kan du forsøge dig med nematoderne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.