Sæby

Sæbylæge overtager klinik i Sindal

Lægepraksis i Sindal lægges sammen med Sæbypraksis

Morten Krause Nielsen er ny praktiserende læge i Sindal. Den nye adresse bliver Vestergade 6, Sindal. Privatfoto

Morten Krause Nielsen er ny praktiserende læge i Sindal. Den nye adresse bliver Vestergade 6, Sindal. Privatfoto

SÆBY/SINDAL:Godt 2000 borgere i Sindal skal fremover dele læge med borgere i Sæby. Ingen havde søgt om at få lov til at overtage Kirsten Lundsbys praksis på Nørre Torv 8 i Sindal.

Men i sidste øjeblik sprang sæbylægen Morten Krause Nielsen til.

- Der er jo ikke læger nok til at dække behovet heroppe. Derfor vil denne her løsning være nødvendig, indtil der kommer nogle flere læger. Jeg synes, at vi praktiserende læger skal drive klinikkerne i stedet for, at patienterne skal til lægen i en regionsklinik med skiftende læger.

Havde han ikke søgt og dermed overtaget praksis, ville klinikken være lukket, og de 2310 patienter skulle tilbydes anden læge, oplyser Region Nordjylland.

Klinikken i Sindal vil fremover blive drevet sammen med lægeklinikken i Chrestensmindevej i Sæby, som Morten Krause Nielsen driver sammen med to sygeplejersker og en sekretær. Dermed bliver klinikken i praksis fordelt på to adresser med godt 30 kilometers afstand, og de i alt godt 3800 patienter i Sæby og Sindal skal dele lægen mellem sig.

- Jeg kan jo ikke være to steder på én gang, men så vil der sidde en dygtig sygeplejerske. Hvis hun kommer i tvivl om noget, så vil jeg altid være tilgængelig. Vi har f.eks. en hurtig dataforbindelse, hvor vi kan tale sammen i et lukket netværk, forklarer Morten Krause Nielsen.

Han vil som udgangspunkt dele dagen op i to, så han hver dag vil være til stede både i Sæby og Sindal.

- Det er klart, at hvis der så pludselig opstår et behov, for, at jeg kører tilbage til den anden klinik, vil jeg gøre det. Men man skal huske, at hvis noget er akut, så skal man jo alligevel ofte ringe 112, pointerer Morten Krause Nielsen.

Længere tid åbent

Der vil være normale åbningstider fra klokken 8-16 mandag-fredag i begge klinikker, men derudover vil der være forlænget åbningstid til klokken 18 mandag og onsdag i Sæby og tirsdag og torsdag i Sindal. Det kræver dog en aftale på forhånd at få en tid i den udvidede åbningstid.

- Jeg tænker, at det vil være en fordel for nogle i Sindal, at de fremover kan komme til lægen efter klokken 16, siger den nye læge.

Selvom den nye praktiserende læge vil få mere end 37 timer om ugen, behøver patienterne dog ikke frygte for lægens helbred.

- Jeg er vant til arbejde meget og kan egentlig godt lide det. Før arbejdede jeg som vagtlæge i weekenden, om aftenen og om natten. Nu får jeg faktisk en kortere arbejdstid, end jeg er vant til.

Alle patienter, der var tilmeldt Kirsten Lundsbys klinik, har i forbindelse med Morten Krauses overtagelse fået ret til gratis lægeskift, som er almindelig procedure, når der sker ændringer i en lægepraksis.

I forbindelse med lægeskiftet flytter klinikken fra Nørre Torv 8 til Vestergade 6, da den gamle klinikejendom allerede var solgt ved overtagelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.