Malik lammer: Rederi aflyser stort set alting lørdag

Stærk storm og vindstød af orkanstyrke får de røde lamper til at lyse

Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Rettet kl. 21.10: I den første udgave fremgik det, at Color Line har aflyst alle afgange mellem til Norge lørdag. Det er ikke korrekt, idet rederiet stadig regner med at få den første tur til Larvik kl. 8.00 af sted. Vi beklager.

SKAGERRAK:DMI varsler en usædvanlig voldsom storm over Danmark lørdag, og det tager rederiet Color Line allerede nu konsekvensen af, fremgår det er rederiets hjemmeside.

Det er stormen Malik, der rammer specielt det nordlige Danmark og farvandene omkring op ad lørdagen, og det gør den med en en styrke af stærk storm og med vindstød af orkanstyrke. Konsekvensen er, at Color Line allerede fredag aften har aflyst stort set al sejlads lørdag til og fra Danmark. Den eneste afgang, man regner med at få afsted fra Hirtshals, er turen til Larvik kl. 8.00.

Umiddelbart er Color Line det eneste rederi, der forlods aflyser al sejlads lørdag på grund af stormen. De er dog ikke de eneste, der aflyser afgange allerede nu.

Fjordline har aflyst afgangen fra Langesund til Hirtshals, der skulle sejle lørdag kl. 16 fra Langesund. Den er udsat til søndag kl. 10 med forventet ankomst til Hirtshals 14.30 søndag. men står man og skal af sted til enten Norge eller Sverige på skiferie og har booket færge lørdag, så er det nok en god idé at holde sig orienteret på rederiernes hjemmesider - samt have sin telefon i nærheden, så sms-varsler om ændringer i fartplanen bliver set.

Risikoen for at de andre rederier, der sejler på Skagerrak og Kattegat er nødt til at aflyse, er i hvert fald til stede.

Stena Line opdaterer info om afgangstider på denne side.

Fjordline opdaterer trafikinformation her.

Sådan forbereder du dig på storm

Danske Beredskaber har disse råd til, hvordan du kan forberede dig på lørdagens storm:

👉 Bor du i hus, så ryd matriklen for løse genstande udenfor, eller spænd dem forsvarligt fast. Det er alt fra potter, større løse grene, havegrill, cykler, trampolin mm. Tjek evt. taget for løse tagplader og -sten. Luk alle døre og vinduer i huset, skuret, drivhuset osv. ordentligt, mens det stormer.

👉 Er der risiko for oversvømmelse, så hav sandsække parat - du kan evt. hente dem hos dit lokale beredskab eller din kommune - og fjern vigtige ting og effekter fra kælderen.

👉 Oplad mobilen, pc’en og andre elektroniske artikler helt, og hav gerne en opladet powerbank eller to også.

Du kan se flere råd om at være parat til storm her.

Se også politiets kriseinfo om storme og orkaner her.

Kilde: Danske Beredskaber/politiet

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.