Samler underskrifter til støtte for psykiatrisk tilbud

Tidligere bruger og ansatte har taget initiativ til underskriftsindsamlingen

Ida Smith
Tina Jensen, selv tidligere bruger af det psykiatriske sengeafsnit N8 i Thisted, var i går på gaden for at samle underskrifter ind til støtte for stedet. Foto: Peter Mørk
Thisted 8. maj 2014 17:26

THISTED: Tina Jensen, tidligere bruger af det psykiatriske sengeafsnit N8 i Thisted, har sammen med personale fra N8 taget initiativ til en underskriftindsamling til støtte for stedet. Listerne ligger allerede fremme flere steder i Thy, og torsdag brugte Tina Jensen nogle timer på gågaden i Thisted for at samle underskrifter fra forbipasserende.

Både brugere af N8, tidligere kendt som Døgnhuset, samt personale og pårørende har sat alle sejl til for at bevare tilbuddet i Thisted, efter at det for få dage siden blev kendt, at psykiatriledelsen i Region Nordjylland er kommet med forslag om at spare ni millioner kroner ved at lukke sengeafsnittet.

Kampen for at bevare de psykiatriske sengepladser i Thisted koordineres blandt andet via Facebookgruppen ”Bevar Døgnhuset N8 i Thisted”. Gruppen, der blev oprettet tirsdag formiddag, var torsdag sidst på eftermiddagen allerede oppe på knap 700 medlemmer.

Forslaget om at nedlægge afsnit N8, der har 16 sengepladser, er det mest markante af de spareforslag, der er nævnt i administrationens katalog over ønsker og spareforslag til budget 2015. Hvis huset lukkes, så skal psykiatriske patienter fra Thy og Mors indlægges i Brønderslev i stedet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...