SF: Korsørs flåde kommer ikke til Frederikshavn

Forsvarsordfører Jonas Dahl (SF) vil lukke kaserner, ikke flådestationer

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jonas Dahl blev modtaget af Paul Rode Andersen inden rundvisningen på Absalon på Flådestation Frederikshavn. Foto: Bente Poder

FREDERIKSHAVN:Står det til SF, er det ikke aktuelt at lukke Flådestation Korsør og flytte 916 stillinger fra Korsår til Flådestation Frederikshavn og indkassere en anslået årlig driftsbesparelse på 38 millioner kroner.

Debatten er blusset op igen, efter at to borgerlige forsvarsordførere, Troels Lund Poulsen (V) og Lene Espersen (K), forleden krævede, at forsvarschefen får frie hænder til at foreslå lukninger og omflytninger overalt i forsvaret.

- Vi er enige om, at vi skal effektivisere det danske forsvar, men på den korte bane bliver det ved at samle nogle af de mange kaserner, siger Jonas Dahl.

Kasernelukninger

SF’s forsvarsordfører gæstede onsdag Frederikshavn, hvor han blandt andet var på rundvisning på Flådestation Frederikshavn.

- Det er muligt, at vi på sigt kun skal have én flådestation i Danmark, men den hurtige fortjeneste ligger i at sammenlægge kaserner.

Derimod vil en udbygning af Flådestation Frederikshavn først være tilbagebetalt om syv år, og der kan altså ske rigtig meget på syv år, siger Jonas Dahl.

Km-afgift på tung trafik

Jonas Dahl er også trafikordfører og blev selvsagt spurgt om den omstridte kilometerafgift, som regeringen har barslet med.

Som tidligere omtalt har borgmester Lars Møller (V) taget initiativ til en samlet protest fra 17 nord- og vestjyske borgmestre, men ifølge Jonas Dahl behøver borgmestrene ikke frygte den nye km-afgift på lastbiler, der minder om den tyske MAUT (afgift på tung trafik).

- Afgiften vil først og fremmest ramme den tunge trafik på de store østjyske motorveje og indfaldsvejene omkring København.

Fra biler til skibe og tog

- De tunge lastbiler, der slider mest på vejnettet, bidrager med relativt lidt og de udenlandske med slet ingenting, og det er rimeligt, at de er med til at tilbagebetale en del af regningen til vedligeholdelse af vejnettet.

- Vi har en interesse i at flytte mest mulig trafik fra de tunge lastbiler til skibe og tog, og det vil være en fordel for en by som Frederikshavn, siger Jonas Dahl.

Han afviser, at km-afgiften vil påvirke trafikken mellem Skagen og Frederikshavn og tror ikke på, at afgiften kan koste arbejdspladser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.