Shit-storm mod Morten Kok

Kendt restauratør beklager forløb, som førte til, at hans restaurant sagde nej til at bringe mad ud

Lise Stenbro
Mortens Kro i Aalborg er havnet i en regulær shit-storm efter et opslag på Facebook. Så nu forsøger restauratøren at række hånden frem.
Aalborg 19. december 2014 14:28 - Opdateret 21. december 2014 16:41

AALBORG: - Usmageligt, dårlig stil, han burde skamme sig...

I det seneste døgns tid er Morten Kok Nielsen fra Mortens Kro i Aalborg blevet udsat for en regulær shit-storm på de sociale medier, efter et indlæg, hvor en kvinde skriver, at han har sagt nej til at bringe mad ud til hendes veninde og dennes mand, som er på hospice.

Har slet ikke mad ud af huset

Ifølge opslaget på Facebook, som har fået utroligt mange til at reagere med negative kommentarer om Morten og hans restaurant, var parret i besiddelse af et gavekort, som de ønskede at omveksle til en middag fra Mortens Kro.

Men da manden i mellemtiden var blevet alvorligt syg, ringede hans hustru til Morten Kok for at høre om, de eventuelt kunne hente maden eller den bragt ud i stedet for. En anmodning, som den berømte kok angiveligt skulle have afvist med den begrundelse, at hans restaurant aldrig leverer mad ud af huset, og at man ikke ønsker at gøre forskel på folk.

Men ifølge Morten Kok er forklaringen ikke helt så simpel.

- Nu er det jo en veninde til den forurettede, som fortæller historien. Og det vi oplevede var, at kvinden tirsdag ringede ind til os, hvor hun talte med en af vores tjenere, for at høre om vi kunne levere mad ud af huset til to fredag aften. Men vi har slet ikke mad ud af huset - og heller ikke i så små mængder - så det bad han hende om at snakke med mig om, fortæller Morten.

Fredag er meget travl

Onsdag fik kvinden så fat i Morten Kok, og spurgte igen, om det kunne lade sig gøre at få leveret en middag til to ud af huset fredag aften. Og det sagde restauratøren nej til, hvis det skulle være fredag aften, som er så travl, at personalet vil have svært ved at håndtere det, men også fordi man ikke ønsker at gøre forskel på folk.

- Jeg synes, det er svært at gradbøje sådan noget som det her, for vi siger jo også nej til andre, der gerne vil have mad ud af huset. Men jeg skulle måske have sagt ja, da hun fortalte, at hendes mand var på hospice, siger Morten Kok.

Også andre udbydere

Han understreger samtidig, at der ikke var tale om et gavekort men en såkaldt Smartbox, som også gælder til andre restauranter i Nordjylland. Og derfor kan parret i princippet også vælge at kontakte en anden udbyder, som er vant til at levere mad ud af huset.

- Jeg havde nok ikke lige forudset, hvor megen negativ omtale, det ville give - også i forhold til min egen person. Vi har jo ofte det samme problem - for eksempel omkring nytårsaften, hvor folk gerne vil have leveret mad - men vi siger altid nej. Og så for ikke at gøre forskel på folk, forklarer han.

Takkede nej tak

Morten Nielsen postede et svar til den oprindelige Facebook-skribent. For set i bakspejlet fortryder han naturligvis håndteringen af sagen, og derfor vil han også gerne i kontakt med kvinden med den syge mand.

- Jeg er både blevet beskyldt for at være koldhjertet, og jeg ved ikke hvad. Men min egen mor døde altså også af kræft, så jeg ved udmærket, hvad det er for en sygdom. Og derfor vil jeg også meget gerne tage en dialog og række hånden frem, hvis det stadig er magtpålæggende for dem at få en middag fra Mortens Kro. For så kommer vi med den i aften, siger han.

Fredag eftermiddag lykkedes det Morten Nielsen at komme i kontakt med kvinden, som skulle hilse og sige nej tak for tilbuddet med begrundelsen, at det ikke ville have den samme betydning nu.

Og selvom sagen mellem parterne slutter der, så er Morten Nielsen klar over, at der går et stykke tid, før sagen slutter på de sociale medier.

- Jeg forventer ikke, at det er overstået endnu. Og det der er mest træls er, at mange kommentarer bevæger sig længere væk fra, hvad det handler om og bliver helt ude af kontekst, siger han.

Morten Nielsen har selv delt denne artikel på Facebook og kommenteret den, for at gøre opmærksom på, at han mener sagen er misforstået.

- Jeg synes, det er vigtigt at stå frem og fortælle, at jeg har en anden holdning til sagen. Men det har været et hård dag. Både for mig personligt, og for mit levebrød og mit personale, slutter han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...