Julehandel

Guldsmed i shoppingcenter forsøger at redde julehandlen med dobbeltdækkerbus

I Hjørring har Møller Guld, Sølv & Ure tænkt ud af boksen - og ind i bussen

Fredag klokken 10 er guldsmeden klar til julehandlen - ikke i shoppingcentret, men derimod i denne dobbeltdækker, der oprindelig har kørt rundt i London. Privatfoto

Fredag klokken 10 er guldsmeden klar til julehandlen - ikke i shoppingcentret, men derimod i denne dobbeltdækker, der oprindelig har kørt rundt i London. Privatfoto

HJØRRING:Corona-nedlukningen af storcentre har fået flere butikker til at tænke kreativt. Der er banket huller i murene og åbnet for branddøre rundt omkring for at skabe særskilte indgange til kunderne midt i den hæsblæsende julehandel, og i Hjørring har Møller Guld, Sølv & Ure også tænkt ud af boksen - og ind i bussen: Fredag klokken 10 åbner guldsmeden lige uden for indgangen ved Metropol Shoppingcenter i Hjørring, hvor man normalt har butik - i en ”London-dobbeltdækker” fra 1950.

- Vi har et godt samarbejde med Christina Hembo fra Christina Jewelry, og jeg vidste, at de har brugt bussen på messer rundt omkring. Så jeg ringede ti minutter i midnat onsdag for at høre, om vi kunne låne den, fortæller butikschef Christian Hjørringgaard, der fredag morgen er i fuld gang med at læsse guld, sølv og ure ind i bussen.

Forespørgslen gav pote: Bussen blev klargjort og torsdag trillede den fra Herning til Hjørring, hvor den nu skal fungere som butik til og med 23. december.

- Vi havde jo ikke regnet med, at julehandlen skulle foregå på den måde. Men det er da bedre end at sidde derhjemme og være ked af det. I ugen op til jul plejer vi at omsætte ligeså meget som i hele januar og februar, fortæller Christian Hjørringgaard.

Torsdag trillede bussen fra Herning til Hjørring. Privatfoto

Torsdag trillede bussen fra Herning til Hjørring. Privatfoto

Guldsmedens feberredning af julehandlen kan også vise sig at være en fordel for andre butikker:

- Jeg har rettet henvendelse til de andre butikker i shoppingcentret og tilbudt, at vi kan udlevere de varer, om kunderne ellers skulle have hentet i butikkerne, fortæller butikschefen.

En bus er lidt svær at måle op i forhold til corona-restriktioner, så Christian Hjørringgaard har besluttet, at der kun lukkes én kunde ind ad gangen for at være på den sikre side - til gengæld kan det være, at en ekspedient kommer ud for at betjene, hvis der er mange i køen.

Fra 25. december lukker alle udvalgsvarebutikker, også dem under 5.000 m2, så her vil bussen naturligvis også være lukket.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.