Sigtelse: Mor dræbte datter med kniv

27-årig kvinde havde forsøgt at få psykiatrisk hjælp, inden hun dræbte sin ni-årige datter i Bindslev

Foto Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Foto Bente Poder Bente Poder

BINDSLEV:En 27-årig kvinde blev torsdag middag varetægtsfængslet in absentia, sigtet for at have knivdræbt sin ni-årige datter onsdag aften i deres hjem i Bindslev.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at kvinden angiveligt havde forsøgt at få hjælp på psykiatrisk hospital i Brønderslev kort inden drabet. Det fortalte den 27-årige selv, da hun blev anholdt.

Den 27-årige var ikke selv til stede under grundlovsforhøret, da hun efter drabet på datteren forsøgte at tage livet af sig selv, og derfor fortsat er indlagt.

Under grundlovsforhøret kom det også frem, at den 27-årige flere gange tidligere har været indlagt på psykiatrisk afdeling. Senest var hun indlagt i marts med diagnosen psykose, kom det frem under grundlovsforhøret.

Ifølge kvindes samlever - faderen til pigen - var den 27-årige også kort indlagt på psykiatrisk hospital fra søndag til mandag - altså to dage før drabet. Pigens far har forklaret til politiet, at hun ikke kunne få lov at blive på psykiatrisk hospital, men blev i stedet henvist til egen læge, hvor hun havde en tid 21. juni.

Søn var i huset, da drabet skete

Det uhyggelige drab fandt sted onsdag omkring klokken 21. Kvindens to-årige søn var i huset. Det vides ikke, om han var vågen på det tidspunkt. Børnenes far var ude at lufte hundene, da drabet skete. Den 27-årige ringede efter drabet til både 112 og faderen og fortalte, hvad hun havde gjort.

Da faderen kom tilbage til hjemmet, slog han også alarm klokken 21.11. Kort tid efter var den første politipatrulje på stedet, hvor de fandt den ni-årige pige svært kvæstet. Pigen blev i hast bragt til Sygehus Vendsyssel i Hjørring, hvor hun senere afgik ved døden.

Da kvinden blev anholdt var hun psykotisk og ikke i stand til at forstå ret meget, vurderede patruljen på stedet.

Politiet har endnu ikke haft mulighed for at afhøre den 27-årige på grund af hendes skader, hvorfor hun heller ikke har haft mulighed for at forholde sig til sigtelsen mod hende.

Den 27-årige skal fremstilles i et nyt grundlovsforhør, når hun er i stand til det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.