Sindal har fået sit eget slagteri

Dyr fra lokalområdet slagtes, og det sikrer kort transporttid

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SINDAL:I disse tider hvor det mere er reglen end undtagelsen, at det ene slagteri efter det andet lukker eller indskrænker produktionen, er det bemærkelsesværdigt, at der i Sindal nu er åbnet et fuldt moderne slagteri.

Det er landmand Palle Poulsen, der sammen med slagter Jesper Nørlev, har etableret Sindal Slagtehus på Palle Poulsens ejendom på Nejstvej i Sindal.

- Palle og jeg har igennem længere tid tænkt på, om det ikke var muligt at forbedre dyrevelfærden ved at lave et slagtehus, hvor vi stiller høje krav til landmændene om god velfærd til dyrene lige fra fødsel til slagtning, fortæller Jesper Nørlev.

Palle og Jesper kontaktede derfor Fødevarekontrollen for at undersøge, om det var muligt at lave et slagteri på ejendommen. Fødevarekontrollen kom og så på forholdene, og da de meddelte, at var i orden at lave et slagteri, begyndte Palle og Jesper straks ombygningen.

- Fødevarekontrollen har været med lige fra starten, og vi har rettet os alle deres anvisninger, for vi betragter kontrollen som vores sparringspartner og ikke som en modstander, siger Jesper Nørlev.

Slagteriet blev da også godkendt uden problemer, og Fødevarekontrollen har givet Sindal Slagtehus autorisation til at slagte grise, lam og vildt som kron- og dådyr.

Sindal Slagtehus har indgået aftaler med lokale landmænd, der kan leve op til kravet om høj dyrevelfærd, om levering af grise og lam. Da dyrene kommer fra lokalområdet er den korte transporttid til slagteriet med til at sikre, at dyrene ikke bliver stresset.

Grisene afhentes hos landmændene dagen før slagtningen, så de kan vænne sig til de nye forhold, hvor de har frisk halm og legetøj at beskæftige sig med.

Inden slagtningen bliver slagtedyrene kontrolleret af dyrlæge Esben Christoffersen fra Sindal Dyrehospital. Esben Christoffersen er ansat af Fødevarestyrelsen til på deres vegne at garantere, at slagtningen foregår efter reglerne.

- Vi slagter kun sunde og raske dyr, og min opgave er at tilse, om dyrene er egnet til slagtning. Efter slagtningen kommer jeg tilbage samme dag, og kontrollerer om slagtningen er foregået efter forskrifterne, og jeg kontrollerer også, hvorvidt indvoldene er i orden. Hvis der er den mindste smule at sætte fingeren på, så bliver dyret kasseret, fortæller dyrlæge Esben Christoffersen.

Sindal Slagtehus satser således på levering af kvalitetskød til udvalgte butikker og restauranter, og i Sindal har SuperBrugsen indgået aftale med Sindal Slagtehus om levering af svinekød.

-Fremover vil alt vores svinekød komme fra Sindal Slagtehus. Vi vil nemlig gerne kunne se vores kunder i øjnene, og med god samvittighed kunne sige, at vores svinekød er af ekstra høj kvalitet og kommer fra landmænd og slagteri, hvor dyrevelfærden har høj prioritet, fortæller SuperBrugsens slagtermester Thomas Risager.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden