Skole og idræt går i ét

Vendsyssel Sports College er bindeled for skoleelever med idrætstalent

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Julie Rechnagel Christensen spiller både 1. division i Triton Aalborg og er med i internationale turneringer.Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Talentet og lysten til idræt hos de 77 elever på Vendsyssel Sports College er åbenlys, men alligevel gælder det for dem alle, at det kræver masser af målrettet træning for at nå de ambitiøse mål, som de hver især har sat sig.

Og samtidig er det et absolut krav, at satsningen på at nå langt indenfor idrættens verden kombineres med en uddannelse, og den udfordring er bestemt krævende for unge mennesker.

Vendsyssel Sports College er i gang med sit 17. år i Frederikshavn, og de seneste 11 år med Preben Vejrum som fuldtidsansat leder. Desuden er der ansat en såkaldt madmor samt 12-14 deltidsansatte trænere til at varetage træningen to-tre gange om ugen i de fire idrætsgrene ishockey, badminton, fodbold og floorball.

- Desværre har vi i øjeblikket ikke håndbold på programmet, men efter to års pause håber vi igen at have tilmeldinger nok efter sommerferien, siger Preben Vejrum, som også gerne igen ser sportsridning og golf på college-programmet.

Lokale elever

Langt hovedparten af de nuværende 77 elever er drenge fra lokalområdet, og i år er der således kun to fra København, en fra Kolding og en fra Vodskov tilmeldt, mens der som noget sjældent slet ingen grønlændere går på Vendsyssel Sports College.

- Vi har tidligere haft mange elever fra Grønland, Færøerne, Sverige og Norge, men det er nok blevet for dyrt at sende de unge så langt væk, erkender Vejrum.

College som bindeled

Ideen med Vendsyssel Sports College er, at det skal fungere som bindeled mellem skole og idræt, og derfor er Preben Vejrum da også i ugentlig kontakt med diverse skoler i lokalområdet.

- Det er en absolut forudsætning, at vores collegeelever passer deres almindelige skolegang på gymnasiet, handelsskole eller hvad det nu er, og fremover satser vi også på at få endnu flere folkeskolelever fra 9.- 10. klasse med på grundcollege.

- De helt unge elever skal også have mulighed for at morgentræne, så det håber vi at kunne kombinere med deres skolegang.

Fire idrætsgrene

I en hektisk hverdag lykkedes det for NORDJYSKE Medier at finde college-kvartetten Mark Kristensen, fodbold, Kasper Jensen, floorball, Mikkel Aagaard, ishockey og Julie Rechnagel Christensen, badminton, i en kort pause, og selv om fritiden er yderst begrænset, er ingen af dem i tvivl om, at de vil satse på deres idræt.

18-årige Julie Rechnagel Christensen er sæbynit og tidligere dansk mester for U17 i damedouble i badminton, og udover at spille på Triton Aalborgs 1. divisionshold deltager hun også i internationale turneringer.

- Jeg bliver færdig på HTX til sommer og vil derefter tage et års skolefri, hvor jeg vil satse på badminton, og se hvor langt jeg kan nå.

Samme indstilling har de tre drenge, som endnu har et par års skolegang tilbage i Frederikshavn.

Mikkel Aagaard har netop været med U18 landsholdet i ishockey til en stor turnering i Hviderusland, fodboldspilleren Mark Kristensen ser allerede personlige muligheder i et muligt fælleshold i Vendsyssel, og på floorballbanen har Kasper allerede været med til at vinde DM-sølv for U19 med Blackhawks.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.