Skulderklap til projekt for unge

Tryg Fonden støtter projekt Unge Skaber Håb med 40.000 kroner

Forebyggelseskonsulent Eisenhardt Christensen har arbejdet med Unge Skaber Håb siden starten af 90'erne. Han er stolt på de unges vegne over den fornemme tilkendegivelse fra Tryg Fonden.

Forebyggelseskonsulent Eisenhardt Christensen har arbejdet med Unge Skaber Håb siden starten af 90'erne. Han er stolt på de unges vegne over den fornemme tilkendegivelse fra Tryg Fonden.

Da misbrugskonsulent i Aalborg Kommune, Eisenhardt Christensen, sidst i december 2011 læste et brev højt for en gruppe unge mennesker i Ungdomscentret på Kayerødsgade, sad de tilbage med tårer i øjnene og en dybfølt stolthed. Brevet var en tilkendegivelse fra Tryg Fonden om økonomisk støtte på 40.000 kroner. Det var rettet direkte til de unge, som alle er med i projektet Unge Skaber Håb. Misbrug og mobning Projektet er knyttet til Forebyggelsesteamet i Aalborg Kommunes Ungdomscenter, og består af en gruppe unge i alderen 14-30 år, som alle har været i behandling for forskellige former for misbrug. De erfaringer, det har givet dem, bruger de nu til at tage rundt på folkeskoler og holde foredrag om deres oplevelser. Målet med foredragene er todelt. Den første del handler om at fortælle andre unge, der oplever en eller anden form for misbrug, at der er en vej ud af problemerne. - Efter foredraget er der ofte nogle af tilhørerne, der kommer og fortæller om deres egne problemer, og så står vi klar med hjælp og støtte, siger Eisenhardt Christensen, som altid er med ude, når de unge holder foredrag. Den anden del handler om at få puttet noget selvværd ind i de unge foredragsholdere. Og når de først har overskredet den grænse, det er, at stille sig op og holde foredrag, så er der kontant afregning bagefter. - Når foredraget er slut, og foredragsholderne får et stående bifald, så føler de sig i den grad værdsat, og det har stor betydning for et ungt menneske, som livet ikke altid har behandlet lige godt, siger Eisenhardt Christensen. Nærværende At det netop er Unge Skaber Håb, der har modtaget støtte fra Tryg Fonden, er ikke tilfældigt. - Når unge mennesker kan videregive deres erfaringer på den måde, så bliver det meget nærværende for andre unge, og den måde at arbejde på er de rigtig dygtige til i Aalborg Kommunes Ungdomscenter, siger donationschef i Tryg Fonden, Pia Hansen, om årsagen til fondens donation.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.