Sokkelund Sangkor i Abildgård Kirke

Koncert mandag er en del af Vendsyssel Festival

Sokkelund sangkor.  Privatfoto

Sokkelund sangkor. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:På mandag, den 5. august, holdes den tredje og sidste koncert under Vendsyssel Festival i Abildgård kirke, når der indbydes til en stor koncert med det legendariske Sokkelund Sangkor, der naturligvis stadig ledes af Morten Schuldt Jensen.

Det er næsten et kvart århundrede siden, Sokkelund Sangkor sidst gav koncert i Abildgård kirke, men det var i tiden før ombygningen af kirkerummet, der siden hen er blevet væsentligt forbedret rent akustisk.

Nordisk musik

Programmet byder på en perlerække af nordisk musik med særlig fokus på den store skatkiste af danske sange, som vi heldigvis er i besiddelse af. Således vil der være dansk musik af jubilaren Jørgen Jersild, foruden mere musik på modersmålet af C.E.F Weyse, Carl Nielsen, Leif Kayser og Niels la Cour. Af øvrig kormusik kan nævnes Stenhammer og Peterson-Berger fra Sverige og musik fra Syden af Verdi og Messian.

400 koncerter

Sokkelund Sangkor er navngivet efter et område i Brønshøj tæt ved Hovedstaden, hvor koret i sin spæde begyndelse havde øvefaciliteter. Siden er det gået slag i slag med flere end 400 koncerter, hvoraf talrige har været transmitteret i Radio og TV. Koret evner at optræde med en meget bred farvepalet og mestrer både klassisk, rytmisk og moderne eksperimenterende korsang. Koret har desuden vundet en række hæderspriser, hvor det største trofæ nok er Den Europæiske Radiounions konkurrence for kammerkor, en slag Europamesterskab så at sige.

Trofast korleder

På trods af, at korets trofaste leder Morten Schuldt har haft fast engagement i Tyskland i mange år, har han stædigt holdt ved som korleder. Han har i årtier været en af Danmarks og Tyskland absolut førende kor- og orkesterledere, og kunne senest opleves i en storslået fortolkning af Brahmhs Requiem i Aarhus Domkirke sidst år i februar. Morten er nu ansat som professor i kor- og orkesterledelse ved Musikkonservatoriet i Freiburg.

Der kan købes billetter via Vendsyssel Billetten ( www.vendsysselbilletten.dk), turistkontorerne og en række biblioteker. Der sælges desuden billetter ved indgangen fra kl. 18.45, såfremt der ikke er udsolgt.

I pausen er der mulighed for at købe en forfriskning til rimelige priser på det overdækkede kirketorv.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.