Nordjylland

Soldat fik stjålet tapperhedsmedalje

Nordjysk soldat blev hædret for indsats efter barske oplevelser i krig - nu har tyve stjålet hans medalje

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Medaljen her fik han efter barske oplevelser i Afghanistan. Nu er den væk - stjålet. Privatfoto

NORDJYLLAND:30-årige Martin Bødker fra Nordjylland er både rystet og ked af det.

Natten til søndag stjal indbrudstyve hans soldatertøj og en række personlige ting, heriblandt en medalje han modtog efter en barsk udstationering i Afghanistan for knap 10 år siden.

Her var Martin Bødker udsendt som sanitetssoldat, der blandt andet skulle hjælpe hårdt sårede. Her oplevede han at falde i baghold og se kammerater dø.

Hans indsats i Afghanistan blev belønnet med en Tapperhedsmedalje i 2008. En medalje, som har stor affektionsværdi for ham - men nu er væk.

- Dengang i 2008 tog jeg imod medaljen med blandede følelser. Jeg følte, at jeg bare gjorde mit arbejde - og mit bedste for at hjælpe de hårdt sårede. Og siden gået med tanken om, at hvis jeg har fortjent den medalje, så har hele det hold, jeg var udsendt til fronten med, samme del i medaljen. Jeg anså det ikke som min medalje, men hele ISAF hold 4’s medalje, lyder det fra Martin Bødker.

Medaljen og mange andre af hans personlige ejendele var opmagasineret hos en kammerat på en landejendom nær Terndrup.

Opmagasineringen skyldes problemer i forbindelse med en hushandel hvor Martin mistede ejendommen samt led et større tab, så han var nødt til at opbevare sine ejendele midlertidigt andetsteds.

Men søndag opdagede han så, at indbrudstyve var brudt ind og havde lavet hærværk på arvestykker, stjålet hans uniform og en lang række andre personlige ting, heriblandt altså medaljen.

Den medalje, der har så stor symbolsk betydning for Martin og i hans optik, resten af ISAF hold 4, set i lyset af de hårde oplevelser som soldat i Afghanistan.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.