Spis svesker under slankekuren

Har du brug for noget lækkert under din slankekur, så prøv med svesker - de kan faktisk styrke din kamp mod vægten

Arkivfoto: Colourbox

Arkivfoto: Colourbox

SUNDHED: En undersøgelse fra University of Liverpools Institut for Psykologi, Sundhed og Samfund af 100 overvægtige og fede deltagere viser nemlig at svesker medfører forøget vægttab over en 12-ugers periode. Det skriver Klogkost.dk.

Undersøgelsen så også på om personer, der normalt spiser få kostfibre, kan tåle at spise mange svesker og om de har en gavnlig effekt på appetitten.

Deltagerne blev inddelt i to grupper, hvor den ene spiste 20-25 svesker hver dag (140g om dagen for kvinder og 171 g om dagen for mænd), og den anden blev sat til at spise sunde snacks under slankekuren.

Sådan kan du spise og sove dig slank

Forskerne konstaterede, at sveske-gruppen tabte 2 kg og fik en 2.5 cm mindre talje, mens den anden gruppe kun tabte 1,5 kg og fik en 1.7 cm mindre talje.

Undersøgelsen konstaterede, at sveskespiserne havde et større vægttab i løbet af de sidste fire uger af undersøgelsen. Efter uge otte havde deltagerne i sveske-gruppen en øget følelse af mæthed. Og selv om de spiste rigtigt mange svesker dagligt, så gav de ingen problemer.

8 skjulte årsager til at din vægt øges

- Dette er de første data, der påviser et vægttab uden negative bivirkninger ved svesker i forbindelse med slankekur. Faktisk kan de på lang sigt være til gavn for folk på slankekur ved at tackle sult og sikre en mæthedsfølelse, der ofte er en stor udfordring, når du forsøger at vedligeholde vægttabet, siger chefforsker og psykolog dr. Jo Harrold.

10 overraskende madvarer, der kan slanke dig

- Fastholdelse af en sund kost er et problem på en slankekur, men sammen med frisk frugt og grønt kan tørret frugt være en nyttig og praktisk tilføjelse til kosten, især fordi det kan være hårdt at kontrollere appetitten under slankekure, siger professor i eksperimentel psykologi og direktør for universitetets Human Ingestive Behaviour Laboratory Jason Halford.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.