Ajax-dansker skifter til norske vicemestre

Den 18-årige dansker Jeppe Kjær skifter til norsk fodbold og Bodø/Glimt på en aftale frem til sommeren 2027.

Jeppe Kjær - på billedet - forlader Ajax Amsterdam til fordel for norske Bodø/Glimt, hvor han kommer til at spille sammen med tre andre danskere. (Arkivfoto). <i>Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix</i>

Jeppe Kjær - på billedet - forlader Ajax Amsterdam til fordel for norske Bodø/Glimt, hvor han kommer til at spille sammen med tre andre danskere. (Arkivfoto). Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Den danske fodboldspiller Jeppe Kjær skifter fra hollandske Ajax Amsterdam til Bodø/Glimt i Norge.

Det oplyser den norske klub på sin hjemmeside.

18-årige Jeppe Kjær har sat sin underskrift på en aftale, som løber fire og et halvt år frem til sommeren 2027.

I Bodø/Glimt kommer den danske kantspiller til at spiller sammen med landsmændene Albert Grønbæk, Japhet Sery og Adam Sørensen.

- Jeg har snakket lidt med Albert om, hvordan det er at være i Glimt. Han har kun positive ting at sige om klubben, siger Kjær i et interview på klubbens hjemmeside.

Bodø/Glimt blev nummer to i den norske liga i 2022-sæsonen. Eliteserien følger kalenderåret.

I 2020 blev Jeppe Kjær tidernes yngste spiller i Superligaen, da han debuterede på sin 16-års-fødselsdag. Dengang spillede han for AC Horsens.

Ud over at være den yngste spiller i Superligaen, så havde Kjær i en periode også rekorden som ligaens yngste målscorer nogensinde. Han var 16 år og 129 dage, da han scorede sit første og hidtil eneste mål i den bedste danske række.

Den rekord tilhører nu FC Københavns Roony Bardghji, som kom på tavlen første gang for FCK, da han var 16 år og 13 dage gammel.

Kjær skiftede til Ajax i sommeren 2020 fra AC Horsens.

Det blev i den hollandske storklub aldrig til kampe for førsteholdet. Og det lå ifølge Kjær selv også i kortene, at han skulle videre.

- Jeg har været i Ajax i to og et halvt år, hvor det er gået lidt op og ned. Ikke alt er gået min vej. Jeg fandt ud af, at jeg ville kigge efter noget nyt, siger Kjær til Bodø/Glimts hjemmeside.

Kjær blev hentet ind til Ajax' akademi. I sommeren 2022 blev han rykket op på klubbens ungdomsophold Jong Ajax, der spiller i Hollands næstbedste seniorrække.

Danskeren nåede to kampe for Jong Ajax, hvor det blev til sammenlagt fire minutter på banen. Hans kontrakt med klubben stod til at udløbe den kommende sommer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden