Bank stopper hovedsponsorat af fodboldlandsholdene i utide

Ni måneder tidligere end planlagt stopper Arbejdernes Landsbanks sponsorat af fodboldlandsholdene.

Ved udgangen af marts kommer der ikke længere til at stå Arbejdernes Landsbank på DBU's træningstøj. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Ved udgangen af marts kommer der ikke længere til at stå Arbejdernes Landsbank på DBU's træningstøj. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Arbejdernes Landsbank stopper som sponsor for fodboldlandsholdene i utide.

Banken og Dansk Boldspil-Union (DBU) havde egentlig en aftale, der løb frem til årsskiftet, men i stedet udløber sponsoratet nu ved udgangen af marts.

Det bekræfter banken og DBU over for Ekstra Bladet.

Ingen af parterne oplyser, hvad årsagen er til bruddet. Timingen kan da også virke besynderlig med tanke på den eksponering, der venter i løbet af 2022, hvor fodboldkvinderne skal til EM-slutrunden i England, mens herrerne spiller VM i Qatar.

- Vi har haft et ønske om at stoppe vores sponsorat for fodboldlandsholdet før kontraktudløb til nytår. Det ønske har DBU nu imødekommet os med. Og vi siger tak for samarbejdet.

- Derudover har jeg ingen kommentarer, siger Peter Froulund, branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank, til Ekstra Bladet.

Den såkaldte kviklånslov har været med til at besværliggøre samarbejdet mellem DBU og Arbejdernes Landsbank.

Den lov forhindrede banken i at få sit navn på samme trøje som spiludbyderen Danske Spil, der også er storsponsor for landsholdet. Den problemstilling blev løst af en ny politisk aftale i januar 2021.

Arbejdernes Landsbank har også tidligere stillet sig kritisk over for VM i Qatar. Derfor var banken og DBU enige om, at bankens navn ikke skulle pryde træningstøjet i forbindelse med slutrunden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.