FCK-boss freder Thorup - men forlanger hurtig forbedring

FC Københavns sportsdirektør, Peter Christiansen, har fortsat tillid til cheftræner Jess Thorup.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FC København har i Superligaen tabt flere kampe, end klubben har vundet.

Sådan er status efter de første ni kampe i den nye sæson, og det er en situation, som giver sportsdirektør Peter Christiansen rynker i panden.

- Situationen er alvorlig. Når man taber fem ud af ni kampe, ved vi alle, at det ikke er godt nok, siger Peter Christiansen, som tirsdag mødte pressen forud for FCK's Champions League-kamp mod Sevilla onsdag.

- Vi skal blive bedre, og det skal vi blive ret hurtigt, siger sportsdirektøren.

Tv-kommentatorer og fans af FCK har peget på cheftræner Jess Thorup som den ansvarlige, og i nogle kredse kræves han fyret. Men han er stadig træner.

- Det er han af den grund, at vi stadig har tillid til ham - ellers var han her ikke i dag. Det kan jeg garantere, siger Peter Christiansen, som ikke vil afsløre, hvor lang snor Jess Thorup har i hovedstaden.

- Vi kan ikke sætte tal på. Man skal starte et sted, og man skal starte med at ligne det hold og den klub, man gerne vil være. Der har været for mange svipsere i forhold til det. Derfor skal forbedringerne ske hurtigt, siger Peter Christiansen.

En del af den kritik, der har ramt FCK, handler om, at det er svært at genkende en klar spillestil. Peter Christiansen medgiver, at han vil se et mere klart udtryk på banen.

- Jeg vil se en genkendelighed i den måde, vi spiller på. Jeg vil se, at der er en forståelse for, at vi er i en situation, hvor ærmerne skal smøges op, og man må lægge al personlig interesse til side og kæmpe for den trøje og klub, man repræsenterer, siger han.

Han fortæller, at alle i klubben har et ansvar for den nuværende situation. Det gælder i høj grad også spillerne.

- Der er nogen, der skal steppe gevaldigt op. Det er svært for træneren at aflevere bolden eller vinde en hovedstødsduel, der fører til mål. Det er som gruppe, at vi er nødt til at se indad, siger Peter Christiansen.

Sportsdirektøren har i løbet af sommeren stået for at sætte truppen sammen, og hans klare holdning er, at den er god nok til både at vinde danmarksmesterskabet og spille i Champions League.

Det betyder dog ikke, at han kaster ansvaret for den nuværende situation fra sig, slår han fast.

- Vi har alle et ansvar. Det letteste i verden, og det, du gerne vil, er at finde én syndebuk. Jeg ved godt, det er sådan mekanismen er. Men jeg føler et stort ansvar. Det gør spillerne, træneren og staben også. Der er ingen, der står og vasker hænder ved håndvasken eller gemmer sig, siger han.

FCK skal onsdag møde Sevilla i en nøglekamp i Champions League. I slutningen af ugen gælder det FC Midtjylland i Superligaen, inden der er landskampspause.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.