FCK-chef: Resultater og præstationer skal løftes markant

Sportsdirektør Peter Christiansen mener, at tiden var inde til at bringe en anden cheftræner i spil i FCK.

Jess Thorup og Peter Christiansen i samtale før søndagens superligakamp mellem FC Midtjylland og FC København, som FCM vandt 2-1. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Jess Thorup og Peter Christiansen i samtale før søndagens superligakamp mellem FC Midtjylland og FC København, som FCM vandt 2-1. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Jess Thorup gjorde i den forgangne sæson FC København til dansk mester, men resultaterne i denne sæson, hvor det i Superligaen er blevet til seks nederlag i ti kampe, kom i den sidste ende til at koste Thorup trænerjobbet i klubben.

Thorup blev ansat i november 2020, efter at FCK tidligere på sæsonen havde fyret klubikonet Ståle Solbakken.

Sportsdirektør Peter Christiansen takker Thorup for hans arbejde i knap to år.

- Han kom til på et af de vanskeligste tidspunkter i klubbens historie og lykkedes med at vinde et dansk mesterskab og bidrage til, at vi igen er i Uefa Champions League efter seks år, siger Peter Christiansen til FCK's hjemmeside.

- Ikke desto mindre har både resultaterne og præstationerne i 3F Superliga denne sæson været alt for svingende. Derfor mener vi, at det er tid til at bringe en anden i spil som cheftræner for FC København. Selvfølgelig med det formål, at vi resultatmæssigt og præstationsmæssigt løfter os markant i 3F Superliga og samtidig udvikler vores spillestil i den rigtige retning.

Valget som den nye træner er faldet på assistenttræner Jacob Neestrup.

- Vi anser Jacob Neestrup for at være en stor trænerkapacitet, og vi kender hans ærgerrighed og ambitioner.

- Han er dybt dedikeret til sit arbejde og har en meget høj faglighed, der så rigeligt gør ham kvalificeret til jobbet. Vi er meget glade for, at han samler handsken op og tager et skridt op i FC København, siger Peter Christiansen.

Han understreger, at Neestrup ikke bliver ansat for sin lange historik i FCK. Havde han været i en anden klub, ville han også have været klubbens absolutte topkandidat, forklarer sportsdirektøren.

- Når det er sagt, så er det selvfølgelig langt fra en ulempe, at han er opvokset i klubben og ved ind til benet, hvad FCK er for en klub, og hvilke krav vi har til hinanden, siger Peter Christiansen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.