Fire PSG-stjerner er nomineret til Fifas The Best-pris

Lionel Messi, Kylian Mbappé og Karim Benzema er blandt 14 nominerede til The Best-prisen for 2022.

Lionel Messi og Kylian Mbappé strålede som henholdsvis bedste spiller og topscorer ved VM, og begge er nu med i opløbet om at vinde Fifas The Best-pris. (Arkivfoto). <i>Kirill Kudryavtsev/Ritzau Scanpix</i>

Lionel Messi og Kylian Mbappé strålede som henholdsvis bedste spiller og topscorer ved VM, og begge er nu med i opløbet om at vinde Fifas The Best-pris. (Arkivfoto). Kirill Kudryavtsev/Ritzau Scanpix

Paris Saint-Germain-kvartetten Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar og Achraf Hakimi kan alle vinde prisen som årets bedste mandlige spiller i 2022.

Torsdag afslørede Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) 14 nominerede spillere til prisen, som kaldes The Best, og den franske storklub har flest repræsentanter med.

Det skyldes uden tvivl i høj grad spillernes præstationer for deres respektive landshold ved VM i Qatar, hvor især Messi og Mbappé strålede som henholdsvis turneringens bedste spiller og topscorer.

For 2022 var ikke prangende for Paris Saint-Germain. Det franske mesterskab kom godt nok i hus, men i Champions League røg den ambitiøse klub ud allerede i ottendedelsfinalerne.

Real Madrid vandt Champions League og har tre nominerede blandt de 14 til The Best-prisen. Det er Vinicius Junior, Luka Modric og Karim Benzema. Sidstnævnte vandt i efteråret France Footballs pris som verdens bedste i 2021/22-sæsonen, Ballon d'Or.

Også Manchester City er repræsenteret tre gange på listen over nominerede. Offensivprofilerne Erling Haaland, Kevin De Bruyne og Julian Alvarez kan således løbe med prisen.

Prisens vinder i de to seneste sæsoner, FC Barcelonas Robert Lewandowski, har mulighed for at forsvare den, ligesom Liverpools Mohamed Salah, Dortmunds Jude Bellingham og Bayern Münchens Sadio Mané har det.

Danmark var sidste år repræsenteret i kategorierne årets mandlige målmand og årets kvindelige spiller. Kasper Schmeichel og Pernille Harder blev henholdsvis nummer fem og ti.

I år er der til gengæld ingen danskere nominerede i nogen af de syv kategorier ved The Best-kåringen.

I starten af februar skæres feltet af nominerede ned til tre i hver kategori, inden priserne uddeles 27. februar.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.