Har 100-årige Nørhalne det smukkeste stadion?
Se dronevideo: Nørhalne Stadion er nomineret til førstepræmien på 25.000 kroner i NORDJYSKEs konkurrence

Foto: Peter Broen Foto: Peter Broen
STADION:15 kilometer nord fra Aalborg ligger Nørhalne - en flække med 1500 indbyggere og ikke mindst en stolt idrætsklub.
- Man kan nok godt se, at hvid og grøn er vores farver. Vi plejer at sige, at vi er en af de få klubber, der har kampbane i klubfarver.
IF Nørhalnes formand Claus Svendsen viser rundt på det stadion, som er med i opløbet om at blive kåret til Nordjyllands smukkeste.
Og det er ikke let at finde noget på Nørhalne stadion, der ikke har de to farver i sig. De grønne og hvide hjørneflag blafrer i den milde sommervind, og nettet i målene er også grønt og hvidt.
- Der er mange, der siger, at jeg har et grønt hjerte, og både halinspektøren Ole Elkær og jeg har en idé om, at alt skal være grønt. Den anden dag ringede han til mig og spurgte, om vi både skulle have en grøn og en hvid sodavandsis til salg i cafeteriet. Til det svarede jeg, ”hvad snakker du om? Selvfølgelig skal vi det. Du skal i hvert fald ikke komme med en rød sodavandsis”, fortæller Claus Svendsen med et kæmpe smil på læberne.

I Nørhalne er de stolte af deres c-hold, som er en flok ældre mænd, der kommer og vedligeholder stadion om tirsdagen. Og så får de også lige en lille øl. Foto: Peter Broen Foto: Peter Broen
Idrætsforeningen Fremad Nørhalne har eksisteret siden 1919 og er klassisk flerstrenget med både fodbold, håndbold, gymnastik, volleyball, badminton og fitness på programmet.
- Vi er nok en meget traditionel klub, og der er hverken nogen over eller under klubben. Vi dyrker det sociale, og så har vi en stor hær af frivillige, siger Claus Svendsen.
Det er ikke fordi klubben har opfostret mange store fodboldstjerner, men én enkelt kan det dog godt blive til: Nu afdøde Børge Bach Andreassen, tidligere spiller og direktør i AaB, trådte sine barnesko i Nørhalne.
Se alle billeder af Nørhalne stadion her:
Galleri - Tryk og se alle billederne.
Den store runde dag
I 2019 kunne idrætsforeningen i øvrigt fejre deres 100 års fødselsdag, men selve anlægget er en del yngre og blev først anlagt i 1975. I årene op til den store fejring har foreningen sørget for, at det hele kunne skinne på den store dag.
- Vi renoverede cafeteriet i 2018, byggede til i 2017, og omklædningsrummene har også fået en tur frem mod det store jubilæumsår, fortæller Claus Svendsen.
Og så stod klubbens logo til jubilæet flot tegnet med kridt i grønsværens midtercirkel.
- Det var noget Ole Elkær fandt på, selvom det var et kæmpe arbejde at gå med en kridtmaskine, der kun kunne lave meget små streger. Men vi vil stadig gerne se moderne og sprøde ud, selvom vi er 100 år, fortæller Claus Svendsen.
Formanden selv er barn af byen og har aldrig boet andre steder end i Nørhalne. Han startede også selv med at spille fodbold i klubben.
- Men da jeg var en 12-13 år, fandt jeg ud af, at det var jeg sgu ikke særlig god til - og så stoppede jeg med det.
Siden startede hans søn til fodbold, og det har betydet, at han har været en del af bestyrelsen i 15 år. Syv af dem som formand. En post han overtog fra Henrik Niss, som blandt andet var manden bag Nørhalne Cup.
- Henrik Niss har betydet enormt meget for vores klub, og jeg har heldigvis haft mulighed for at arbejde sammen med ham. Han døde desværre ret pludseligt - kun 50 år gammel, fortæller Claus Svendsen.
En tredjedel af byens befolkning
De fleste kender måske Nørhalne for Nørhalne Cup, som hvert år finder sted i Kristi Himmelfarts ferien: En international fodboldturnering for ungdomsspillere. Stævnet afholdes i samarbejde med 13 andre klubber - men med Nørhalne som hovedarrangør. 1800 frivillige stiller op og 400 af den kommer fra Nørhalne. Det er knap en tredjedel af byens befolkning.
- Det er det tredjestørste ungdomsstævne vi har i Danmark, og det har eksisteret i 37 år. Vi er meget stolte af det, fortæller Claus Svendsen.
Det gode ved stævnet er, at det ikke kun er danske hold, der tilmelder sig.
- Holdene kommer altid til at spille mod nogen fra et andet land. Det synes børnene som regel er både sjovt og lidt mærkeligt, fordi de måske spiller lidt anderledes, og så kan der også være en dommer fra Tyskland, som de ikke helt forstår, hvad siger. Det hele bidrager bare til en god oplevelse, fortæller formand Claus Svendsen.
Han har en idé om, hvad de 25.000 kroner kan bruges til, hvis Nørhalne bliver ”Nordjyllands smukkeste stadion”.
- Jeg tror, at de skulle bruges på noget, som kunne gøre oplevelsen ved et besøg på Nørhalne stadion endnu sjovere.
I de kommende dage bringer NORDJYSKE et portræt af de øvrige nominerede til Nordjyllands Smukkeste Stadion: Gudumholm Stadion, Suldrup Stadion og Nols Stadion (i Saltum).
Der er lavet dette portræt af Bælum Stadion, som også er nomineret.
Fra tirsdag 23. juni starter afstemningen i konkurrencen her på nordjyske.dk.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.