Jonas Vingegaard gør rent bord ved sportens prisfest

Den danske Tour de France-triumfator Jonas Vingegaard vinder både B.T. Guld og Årets Sportsnavn 2022.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jonas Vingegaards Tour de France-sejr i sommer var en historisk bedrift, og lørdag fik den sindige jyde maksimal individuel hæder, da der blev uddelt priser ved Sportsgalla 2022 i Boxen i Herning.

Efter allerede at have modtaget B.T. Guld-prisen tidligere på aftenen, modtog han også hæderen som Årets Sportsnavn 2022. En hæder, der uddeles af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark.

Mens Årets Sportsnavn bliver valgt af en komité, er B.T. Guld atleternes egen pris, hvor 40 topatleter fra en række forskellige sportsgrene stemmer.

- Jeg håber, at jeg kan være med til at inspirere andre til at begynde med at cykle eller dyrke en anden sport, siger Vingegaard fra scenen i Herning.

Ved begge priser var Jonas Vingegaard oppe imod badmintonstjernen Viktor Axelsen som den ene af de tre sidste nominerede. I Årets Sportsnavn var dressurlandsholdet det tredje bud i opløbet, mens det i B.T. Guld var tenniskometen Holger Rune, som var med i kampen til det sidste.

Begge priser endte dog med at gå til 26-årige Vingegaard.

Jonas Vingegaard sendte Danmark på den anden ende tilbage i juli, da han som den kun anden dansker nogensinde sejrede i verdens største cykelløb. Endda i året med den historiske start på løbet på dansk grund.

Det lykkedes Vingegaard at knække det slovenske fænomen Tadej Pogacar, som havde vundet Tour de France de to foregående år.

Foruden den samlede sejr sikrede Jumbo-Visma-danskeren sig også løbets prikkede bjergtrøje samt to etapesejre undervejs.

- Det, som Jonas Vingegaard leverede i juli, var en historisk pragtpræstation, som samlede danskerne, og gjorde ham til folkeeje, siger DIF-formand Hans Natorp i en pressemeddelelse.

- Alle snakkede om Vingegaard, som bare blev bedre og bedre, som løbet skred frem. Og når man genser billederne fra Rådhuspladsen i København, hvor den danske tourvinder blev hyldet som folkehelt, så rejser hårene sig stadig på armene.

Vingegaard hentede i 2022 også etapesejre i blandt andet Critérium du Dauphiné og CRO Race.

Både B.T. Guld og Årets Sportsnavn gik sidste år til Viktor Axelsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.