Karate

Kæmpestævne blev en succes - bare ikke sportsligt

1100 unge karatekæmpere deltog i weekendens U21-EM i Aalborg. Det blev til to danske medaljer

Cirka 2000 tilskuere kiggede på, da der var U21-EM i karate i Gigantium. Foto: Jesper Thomasen

Cirka 2000 tilskuere kiggede på, da der var U21-EM i karate i Gigantium. Foto: Jesper Thomasen

KARATE:Gigantium lagde i weekenden lokaler til U21-EM karate. Ikke færre end 1100 kæmpere fra 51 lande deltog. Stævnet blev en kæmpe succes for arrangørerne, Aalborg Kommune, Sport Event Denmark og Dansk Karate Forbund.

- Vi har fået masser af ros for afviklingen af stævnet. Det hele kørte uden gnidninger, og der var stor tilfredshed med faciliteterne i Gigantium og i byen som sådan. Så det har været en positiv oplevelse, siger den danske landstræner Allan Busk.

Han er også er sportschef i sportskarate.dk, der er hjemmehørende i Nordkraft i Aalborg.

Klubben stillede med hele 200 frivillige, der hjalp til på forskellig vis, og Allan Busk lægger ikke skjul på, at de seneste måneder har været hektiske. Kun på ét område kunne han ikke være tilfreds med kæmpestævnet. Nemlig sportsligt.

- Vi havde sat næsen op efter en håndfuld medaljer. Jeg troede også, at nogle af vores egne kæmpere fra Aalborg kunne nappe medaljer. Men sådan skulle det ikke gå. De virkede nervøse og lidt skræmte over at skulle kæmpe foran 2000 tilskuere, hvor mormor, morfar og klassekammeraterne sikkert var iblandt, siger Allan Busk.

Det blev dog til to medaljer. Erika Batakujevic fra Helsinge tog guld hos de 14-15 årige piger under 54 kilo, mens Mads Viborg Larsen fra Holstebro vandt bronze i mellemvægt hos drengene.

- Det er en lille skuffelse, det er kun blev til to medaljer. Men det fylder mere, at vi fik vist karatesporten så flot frem i Aalborg som tilfældet var, siger Allan Busk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst