Kommentator om trænerskifte: AaB virker forskrækket

Flemming Povlsen har forståelse for fyringen af Lars Friis og kalder Erik Hamréns opgave i AaB for udfordrende

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lars Friis og AaB blev ikke noget godt match, men timingen af fyringen og ansættelsen af Erik Hamrén som afløser stikker i flere retninger.

Det mener Flemming Povlsen, der er ekspertkommentator på Discovery+ og dækkede AaB's sidste kamp under Lars Friis - 1-1 mod Lyngby søndag.

Den tidligere landsholdsangriber udtrykker overordnet forståelse for fyringen, men er alligevel overrasket over timingen. Og han forstår godt, hvis sportschef Inge André Olsen føler sig ansvarlig for det uskønne forløb.

- AaB virker forskrækket over udsigten til muligvis at misse top-6 oveni i en periode med dårlig økonomi (minus 15 millioner kroner i 2021, red.).

- Som sportschef holder man normalt hånden over en træner, man har kæmpet for i lang tid. Den beskyttelse fik Lars Friis ikke rigtig, måske fordi Inge André Olsen også har følt sig udsat efter en periode med manglede resultater og spillersalg, vurderer Flemming Povlsen.

Det nordjyske klub solgte i sidste uge profilen Mathias Ross til tyrkiske Galatasaray, men med transfervinduet lukket var udvalget af afløsere begrænset.

AaB snuppede i marts Lars Friis efter at have købt ham fri af Viborg FF. Men seks måneder og 22 kampe senere er samarbejdet afbrudt.

- Fyringen hænger slet ikke sammen med den vilje og tålmodighed, AaB havde, da man hentede Lars Friis til klubben. Derudover opfyldte man jo også ønsker fra Lars Friis om at få spillere som Lars Kramer og Younes Bakiz ind fra Viborg. Det hele stikker i flere forskellige retninger, siger Povlsen.

Helten fra EM i 1992 køber dog AaB's forklaring om, at både resultater og præstationer har været utilfredsstillende.

- Da jeg kørte fra Aalborg efter kampen mod Lyngby, tænkte jeg: Hvordan skal det her hold komme videre? Jeg kunne slet se AaB slå AGF i sin næste kamp i den nuværende forfatning.

- Der har været for mange dårlige halvlege og dårlige præstationer generelt. AaB ville gerne have de statistikker, som Lars Friis havde i Viborg. Det var et meget, meget angrebsivrigt, chanceskabende og afsluttende hold.

- Men det er bare ikke blomstret i AaB - heller ikke i den nye sæson efter en opstart, og derfor roder man rundt nede i bunden, lyder det fra Povlsen.

Han kalder det offensive materiale i AaB rigeligt godt til at indfri ambitionen om at komme i top-6 og dermed spille om medaljer i mesterskabsspillet. Men det er uforløst.

- Der burde være masser af assister og store chancer i truppen, men der mangler folk med målnæse. Der er masser af spændende spillere efter min mening, men indtil videre er offensiven bedre på papiret end på græsset.

Afløseren Erik Hamrén har en glorværdig fortid i AaB, som han gjorde til dansk mester i 2007/08, hvor holdet desuden deltog i et gruppespil i Europa League.

Men den 65-årige svensker har ikke været i trænerjob siden bruddet med Island i 2020, og hans seneste job som klubtræner sluttede i Rosenborg i 2010.

Flemming Povlsen spår, at assistenterne Rasmus Würtz og Oscar Hiljemark får fremtrædende roller, og Hamrén bliver mere som en manager.

- At gå fra 0 til 100 efter to års pause som træner bliver en udfordrende opgave for Erik Hamrén. Jeg tror ikke umiddelbart, at han er manden med tryllestaven, men det skal selvfølgelig have en chance.

- Men hvis AaB skal tilbage og spille 4-4-2 med knap en reel angriber i truppen og dermed bryde med sin retning, så får det et skær af panik over sig, siger Povlsen.

Hamrén bliver den sjette permanente cheftræner i AaB siden afskeden med Kent Nielsen for godt syv år siden.

- Jeg vil ikke kalde AaB et galehus, for det udstråler klubben ikke, men det er ikke præstationsfremmende at skifte træner så tit, lad mig sige det sådan, siger Povlsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.