Kun 375 tilskuere får adgang til nordjysk lokalbrag: Det er både trist og dyrt

Fredagens lokalbrag mod Frederikshavn White Hawks bliver en dyr omgang for Aalborg Pirates

Der bliver mange tomme tilskuerpladser, når Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks i aften tørner sammen i Bentax Isarena. Arkivfoto: Henrik Louis

Der bliver mange tomme tilskuerpladser, når Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks i aften tørner sammen i Bentax Isarena. Arkivfoto: Henrik Louis

ISHOCKEY:De er sædvanligvis årsag til de største krydser i ishockeykalenderen, men når Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks fredag aften tørner sammen i Aalborg i sæsonens første indbyrdes møde mellem de to nordjyske rivaler, bliver alt langt fra, som det plejer.

Det er ikke usædvanligt, at der er 5000 vidner til lokalbragene i Bentax Isarena, men de aktuelle restriktioner betyder, at der kun må lukkes 500 ind fredag. Det er inklusiv spillere, ledere og servicepersonale, så helt præcist bliver der kun adgang til 375 tilskuere.

- Det gør forfærdelig ondt. Det er den største kamp i dansk ishockey, og kampene mod Frederikshavn er måske grunden til, at man har et sæsonkort. Det er trist, at vi må skuffe så mange mennesker, men økonomisk kommer det også til at gøre rigtig ondt. Det er flere hundredetusinde, vi går glip af, konstaterer Aalborg Pirates-direktør Morten Secher.

Aalborg Pirates lukkede 1731 tilskuere ind til sidste fredags opgør mod Odense, men dagen efter trådte strengere restriktioner i kraft, og det tiltag har Morten Secher svært ved at forstå.

- Jeg kan forstå det ud fra en eller anden holdning om, at man nu bare lukker ned for alt og er ukritisk over for, hvad man så lukker. For jeg kan faktisk ikke se forskellen på det, vi får lov til nu, og hvad vi fik lov til i fredags.

- Nu må vi lukke 375 tilskuere ind, og det var nøjagtig det samme i fredags, hvor folk var isoleret i grupper og ikke kom i kontakt med hinanden. Vi vidste, hvilket toilet folk gik på, hvor de sad, og hvem de sad ved siden af.

- Jeg kan undre mig over, at vi ikke kan det længere, når jeg samtidig kan tage ud i Aalborg Storcenter sammen med 5000 andre, uden at der er nogen, der ved, at jeg har været der, siger Morten Secher.

Også i den anden lejr begræder de situationen.

- Det bliver selvfølgelig en speciel oplevelse, når der ikke er flere tilskuere. Uanset om man er på hjemme- eller udebane, er det bare sjovere, når der er mange mennesker i hallen, siger Frederikshavn White Hawks-spilleren Sebastian Brinkman, der før denne sæson skiftede fra netop Aalborg Pirates.

Han kommer trods de få tilskuere dog ikke til at mangle motivation, for udover et møde med sin tidligere klub kommer han også til at stå over for sin bror, Jonathan hos Aalborg Pirates.

- Det er helt sikkert en kamp, jeg rigtig gerne vil vinde, så det kommer jeg til at gøre mit for, siger Sebastian Brinkman.

Han og holdkammeraterne var i kamp så sent som onsdag aften, hvor det blev til et 3-6-nederlag mod Rødovre. Bedre gik det i sæsonpremieren sidste fredag, hvor samme modstander blev besejret med 6-1.

- Vi var rigtig gode i den første hjemmekamp, men kampen i Rødovre var knapt så god. De var bedre, og vi var dårligere. Det viser lidt om, hvor tæt ligaen er. Det er stadig vores håb, at vi skal spille med, hvor det er sjovt, siger Sebastian Brinkman.

Aalborg Pirates går ind til fredagens kamp med to point mere på kontoen end rivalerne. Odense blev slået efter overtid for en uge siden, og i tirsdags blev det til en flot udesejr over SønderjyskE.

Som i tirsdags må Aalborg Pirates klare sig uden Lasse Bo Knudsen, fordi backen er blevet testet positiv for Covid-19.

Der er kampstart i Bentax Isarena klokken 19.30

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.