Fodboldlandsholdet

Landsholdets karakterbog: To danskere skilte sig ud mod Østrig

Det var ikke nogen stor dansk landskamp, selvom VM-billetten blev sikret. Tre danske spillere ramte ikke niveauet

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FODBOLD:Spillemæssigt var der langt mellem snapsene, men det endte alligevel med en dansk fodboldfest tirsdag aften i Parken.

Joakim Mæhles mål - på fornemt oplæg fra Thomas Delaney - gjorde forskellen og sender Danmark til næste års VM-slutrunde.

Netop de to spillere var også de to største oplevelser på det danske hold mod Østrig, som du kan læse i Nordjyskes karakterbog herunder.

I den tunge ende af skalaen finder man trioen Yussuf Poulsen, Jannik Vestergaard og Daniel Wass, der ikke helt ramte niveau.

Se alle Nordjyskes bedømmelser og begrundelserne i karakterbogen her:

Den danske målmand har stadig ikke lukket mål ind i VM-kvalifikationen, og han udstråler bare ro og selvsikkerhed mellem stængerne.

Havde et par for ham usædvanlige skæverter i opspillet i første halvleg, men den ene fik han selv ryddet op efter, og siden spillede han sig flot op og afviste østrigerne.

Den danske anfører var stærk i nærkampene og sikker på bolden. Gode bolde fremad i banen, og bare en gennemført suveræn præstation af den centrale forsvarsspiller.

Første startplads til forsvarsspilleren siden VM-semifinalen mod England. Virkede langsom og halvsløj på bolden, selvom det ikke kostede noget.

Bestemt ikke den bedste landskamp fra Wass, der tabte for mange bolde og lige manglede det sidste i sine offensive aktioner.

Hans fantastiske raid som oplæg til Mæhles sejrsmål siger det hele. Han løb solen sort og kastede sig ind i alle nærkampe med fråde om munden. Så kan man godt leve med et par skæverter undervejs.

Solid præstation på den danske midtbane, selvom Tottenham-spilleren bestemt er set bedre.

Efter en lidt forsigtig start, satte Mæhle trumf på og diskede op med en håndfuld chanceskabende afleveringer - foruden hans fornemme sejrsmål. Tæt på topkarakter og kampens spiller.

Det var ikke alt, der lykkedes for den unge danske himmelstormer, men han var stadig involveret i hovedparten af de farlige danske aktioner i første halvleg. Kort før pausen måtte han dog lade sig udskifte med et spændt baglår.

Man får altid en fighterindsats fra Poulsen, men hans aktioner og spil med bolden blev aldrig nogen succes mod Østrig.

Involveret i mange farlige danske aktioner, inden han løb tør for kræfter. Danmarks mest iøjnefaldende spiller på forreste linje.

Sendt på banen i slutningen af første halvleg, og da han fandt sine fødder i anden halvleg fik han også vist et par eksempler på sine styrker. Manglede dog at få noget output på.

For lidt spilletid til en bedømmelse.

For lidt spilletid til en bedømmelse.

For lidt spilletid til en bedømmelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.