Malaysisk stjerne appellerer omdiskuteret udelukkelse

Lee Zii Jia har bedt Malaysias badmintonforbund genoverveje hans toårige udelukkelse fra turneringer.

BADMINTON-INA <i>-/Ritzau Scanpix</i>

BADMINTON-INA -/Ritzau Scanpix

Den malaysiske badmintonstjerne Lee Zii Jia, som er forsvarende All England-mester, har appelleret den toårige udelukkelse, som Det Malaysiske Badmintonforbund har givet ham.

Det bekræfter forbundet ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi er fuldt ud opmærksomme på den udbredte vrede og frustration. Vi forstår godt skuffelsen, der er blevet rettet mod forbundet, skriver forbundet selv i en meddelelse.

Forbundet lover, at han man hurtigt vil gennemgå sagen og finde en "mindelig" løsning.

Den 23-årige badmintonstjerne meddelte, at han ville forlade forbundstræningen og sammensætte sin egen træning og karriere fremadrettet.

Det er dog kun de nationale forbund, som kan tilmelde spillerne de internationale turneringer. Her kom Malaysias badmintonforbund med en besked, som vakte opstandelse i badmintonverdenen.

Man meddelte, at Lee Zii Jia ville være udelukket fra at deltage i turneringer de kommende to år.

Danske stjerner som Viktor Axelsen og Hans-Kristian Vittinghus var blandt de første, som på de sociale medier kritiserede forbundet i klare vendinger.

- Prøv at overveje, hvor sindssygt det her er. Vi er i år 2022. Er det, hvad vi ønsker for vores sport, lød det retorisk fra Axelsen i et Facebook-opslag.

Han foretog selv et lignende valg for et halvt års tid siden. Han forlod landsholdstræningen i Brøndby og rykkede til Dubai.

Selv om det ærgrede Badminton Danmark og affødte kritik af Axelsen fra visse kanter, så har det ikke ændret på hans muligheder for at spille turneringer.

Det danske forbund har fortsat tilmeldt den olympiske mester til turneringer på lige vilkår med de øvrige danskere.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.