Overlegen Axelsen kører hongkonger over i Indonesien

Viktor Axelsen møder hjemmebanefavoritten Anthony Ginting i semifinalerne ved Indonesia Masters.

Viktor Axelsen havde ingen problemer med Ng Ka Long, verdens nummer 12. <i>Bagus Indahono/Ritzau Scanpix</i>

Viktor Axelsen havde ingen problemer med Ng Ka Long, verdens nummer 12. Bagus Indahono/Ritzau Scanpix

Viktor Axelsen har kurs mod sin tredje titel i 2022 efter All England-triumfen i marts og EM-gevinsten i april, men får lørdag hård modstand.

Fredag slog den danske verdensetter uden problemer Ng Ka Long fra Hongkong, 21-13, 21-9 i sin kvartfinale ved Indonesia Masters.

Det var Axelsens tiende møde med Ng Ka Long i karrieren, og det var tiende gang, at danskeren vandt 2-0 i sæt.

Axelsen var ovenpå fra start og skabte sig hurtigt et stort forspring. Ng Ka Long kom lidt tilbage, men Axelsen var hurtigere og klart bedre end sin modstander, hvorfor 14-11 blev til 21-13 i løbet af kort tid i første sæt.

I andet sæt blev klasseforskellen endnu tydeligere. Verdens nummer 12 kunne ikke matche Axelsen på nogen parametre og virkede i perioder modløs mod en fokuseret dansker.

Axelsen skal i sin semifinale lørdag op mod forventeligt noget hårdere modstand, når han møder hjemmebanefavoritten Anthony Ginting.

Danskeren kan trods et markant pres fra lægterne med rette møde op med selvtillid. Han fører 6-4 i indbyrdes opgør og har vundet sine seneste fire møder med indoneseren.

Axelsen har til gengæld ikke tidligere i karrieren vundet Indonesia Masters, der rangerer som en Super 500-turnering, hvilket er det tredjehøjeste niveau på den internationale tour.

Anders Antonsen blev i 2019 den første og hidtil eneste danske vinder af Indonesia Masters.

I det hele taget har 28-årige Axelsen ikke væltet sig i succes i turneringer i Indonesien. Han vandt dog Indonesia Open i 2021 og stiller derfor op som forsvarende mester i 2022-udgaven, der starter mandag. Indonesia Open er en Super 1000-turnering, hvilket er det højeste niveau på touren.

Tidligere fredag røg den eneste anden tilbageværende dansker i Indonesia Masters, Line Kjærsfeldt, ud til verdens niende bedste damespiller, Bing Jiao He.

Den 28-årige dansker, der selv er nummer 33 i verden, var fint med og flere gange foran i første sæt, men kineseren vandt 22-20 og siden 21-14 i andet sæt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.