Perfekt sæsonafslutning: Fortuna Hjørring tog pokaltitlen

De evige rivaler fra Brøndby blev nedkæmpet på udebane i en uskøn finale

Fortuna Hjørring 18. maj 2019 18:54 - Opdateret 18. maj 2019 21:32

FODBOLD: For niende gang i Fortuna Hjørrings historie kan klubben kalde sig pokalmester. Lørdag aften besejrede de på udebane Brøndby med 1-0 i årets finale i Sydbank KvindePokalen foran 4157 tilskuere.

Anfører Janelle Cordia blev matchvinder i det 63. minut, da hun udnyttede Karen Holmgaards fremragende gennembrud i venstre side og blot skulle sætte en inderside på en perfekt aflevering bagud i feltet.

Finalen var længe en ekstremt rodet og aldeles chancefattig forestilling. Fortuna fik dog en stor fordel efter 32 minutters spil, da Brøndbys Kamilla Karlsen fik et meget hårdt dømt andet gule kort og dermed røg tidligt i bad.

Artiklen fortsætter under billedet...

Claus Jensen
Kortene sad løst hos dommer Frida Mia K. Nielsen på Brøndby Stadion. Foto: Lars Pauli

Efter 70 minutter forsvandt overtalsfordelen dog for Fortuna Hjørring, da den norske midterforsvarer Laila Himle fik sit andet gule. Det første skulle hun dog aldrig have haft, og dermed stod det 1-1 i tvivlsomme udvisninger.

Brøndby forsøgte uden held at presse på i kampes slutfase, men Fortuna-spillerne var gode til at få tacklet eller blokeret, før der for alvor var fare på færde. Og en sidste øjebliks appel for straffespark var også uden effekt for hjemmeholdet.

Derfor kunne vendelboerne efter 90 uskønne minutter lade jubelen bryde løs over den første pokaltriumf siden 2016.

Kampen i tal:

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...