Red Bull-chef udråber VM-titel til holdets måske største

Max Verstappens VM-titel i Formel 1 er mindst på niveau med Red Bulls første titel i 2010, siger Horner.

F1 Grand Prix of Abu Dhabi <i>Hoch Zwei/Ritzau Scanpix</i>

F1 Grand Prix of Abu Dhabi Hoch Zwei/Ritzau Scanpix

Max Verstappens VM-titel i Formel 1 er den største af de fem, som Red Bull-teamet har vundet.

Det siger Red Bulls holdchef, Christian Horner.

Den 24-årige hollænder vandt sin første Formel 1-titel i karrieren, da han på sidste omgang af sæsonens sidste løb i Abu Dhabi overhalede den forsvarende mester, Lewis Hamilton. Briten lå ellers i spidsen og var på vej mod sin ottende titel.

- Al respekt til Lewis Hamilton. Han har hele året været en fænomenal modstander. Han er en storslået verdensmester, og det sætter denne sejr endnu mere i relief, siger Horner.

- Den rangerer helt deroppe med den første, siger Horner med henvisning til sæsonen 2010, hvor den tyske kører Sebastian Vettel styrede sin Red Bull-racer til VM-titlen.

Det skete for øvrigt også på Yas Marina-banen i Abu Dhabi, som søndag lagde asfalt til en af de mest dramatiske afslutninger på en Formel 1-sæson nogensinde.

Vettel vandt kørernes VM-titel fire år i træk, og samtidig sikrede Red Bull sig konstruktørernes VM-titel fire år i træk.

Energidrink-virksomheden Red Bull gik ind i motorsportens kongeklasse i 2005.

Efter Vettels sidste VM-titel for Red Bull i 2013 har Mercedes domineret sporten fuldstændigt med syv titler fordelt med seks til førstekører Lewis Hamilton og en enkelt til holdkammeraten Nico Rosberg i 2016.

- Mercedes er et gennemført kvalitetshold, og det er blevet stærkere og stærkere gennem årene. Og det er det, der har gjort det her så intenst, siger Christian Horner om den tætte rivalisering mellem de to hold sæsonen igennem.

- Det er på grund af kvaliteten af den modstand, vi har haft, der gør denne titel så speciel. Det er nok det største verdensmesterskab, vi har vundet, siger han.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.