Verdensmester frygter farvel til ikoniske racerbaner

Max Verstappen ser en tendens til, at Formel 1 udvider med gadeløb i byerne og fjerner de ældre racerbaner.

Max Verstappens yndlingsbane er Spa i Belgien. Han kan godt frygte, at den med tiden vil forsvinde fra Formel 1-kalenderen. <i>Sylvain Thomas/Ritzau Scanpix</i>

Max Verstappens yndlingsbane er Spa i Belgien. Han kan godt frygte, at den med tiden vil forsvinde fra Formel 1-kalenderen. Sylvain Thomas/Ritzau Scanpix

Formel 1 har de senere år haft vokseværk mere flere grandprixer og flere destinationer overalt i verden.

Midt i udvidelsen frygter verdensmester Max Verstappen (Red Bull), at flere af de ældre og mere ikoniske baner som belgiske Spa og franske Le Castellet forsvinder fra løbskalenderen.

Den 24-årige hollænder ser en tendens til, at racerbanerne må vige pladsen for de mere moderne bybaner.

- Jeg ønsker ikke, at jeg i 2028 eller deromkring kun skal køre gadeløb i byerne bare for at få engageret publikum eller sådan noget, siger Max Verstappen ifølge Reuters.

Ekspansionen i Formel 1 er på det seneste kommet USA til gode. Sidste år blev der blot afviklet et enkelt grandprix i USA, men i 2022 er Miami kommet med, og i 2023 føjes Las Vegas også til kalenderen.

I Las Vegas skal feltet køre på en bybane, der blandt andet tager kørerne ned ad The Strip med kasinoer på begge sider af vejen.

Max Verstappen mener, at ekspansionen i Formel 1 handler om at tjene penge.

Hollænderens egen favoritbane er Spa i Belgien, så den ønsker han ikke at miste.

- Jeg forstår udmærket, at alle ønsker at lave penge, men der er også en grænse, for det er også vigtigt at fastholde nogle af de her fede baner i kalenderen i stedet for kun at køre på bybaner.

- Jeg tror i øvrigt heller ikke, at Formel 1-bilerne er designet til at køre på bybaner, siger han.

I denne weekend befinder Formel 1-feltet sig i Le Castellet nær Marseille i Sydfrankrig, og den franske kører Pierre Gasly (AlphaTauri) frygter, at det kan være sidste gang.

- Det her år er potentielt og uheldigvis sidste gang, at vi (Frankrig, red.) har et grandprix. Det er måske ikke på kalenderen til næste år. Så det er vigtigt at nyde hvert eneste sekund, siger han.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden