Brønderslev

Sproget sprudler på Søndergades Skole

Skoleelever kreerer kreativt med sproget

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jakob V. Manton, Nikolaj Bak Forslund, Nina Friis, Eja Steen og Mads Sørup skriver løs på deres cirkeldigte, som kan blive udgivet i bogform. Foto: Henrik Louis Simonsen

BRØNDERSLEV:Alt det vi kan skabe med ord, det skaber verden og påvirker den. Med det som udgangspunkt satte Søndergades Skole i Brønderslev knivskarpt fokus på det sprudlende sprogs mangfoldige tekster.

Alle elever arbejdede med at bruge sproget på nye måder til at skabe tekster centreret om emnet ”livet i skolen - skolen i livet”. De bedste af teksterne skal samles og udgives i bogform.

Elever udgiver bog

- Vi sætter spot på bogen, som medie og tekster generelt, fordi tekster er så meget andet end skrevne ord, siger lærer Marianne Hundebøll.

Bogen bliver til en tekstmosaik af lyrik, prosa, fagprosa, baggrundsartikler, en stor reportage om dagen med det sprudlende sprog på skolen. Der kommer også billeder og video med i bogen. Videoerne ligger på internettet og kan findes med såkaldte QR-koder i bogen.

Finurlige cirkeldigte

4a. og 4b. arbejdede med lyrik. De skrev og udformede cirkeldigte, der ikke havde nogen begyndelse og slutning. Yusof Afshar og Ivan Hjermitslev, begge 10 år og fra 4b lod sig inspirere af et besøg på toilettet til det lille besynderlige cirkeldigt om en dreng, der tisser i tisserenden. Diget lyder: en ny dreng som tisser i tisserenden og så kommer (her slutter digtet ringen og begynder forfra).

- Der var en gruppe på toilettet, og så fik vi ideen. Det tog fem minutter, siger Yusof Afshar.

Elever imponerer

- Det gik rigtig godt. Eleverne var vildt optagede af øvelsen, hvor de skulle se verden gennem en kikkert i form af plastkopper, hvor bunden var skåret ud. De brugte synssansen på en ny måde og kom tilbage med en masse fine ord til deres digte, fortæller dansklærer Line Bangsbo Andersen imponeret over sine elever.

Besøg af rigtige forfattere

I løbet af temadagen fik skolen besøg af de professionelle forfattere Jørgen Jensen, der skriver letlæste bøger til børn i indskolingen. Ida Marie Rendtorff og Daniel Zimakoff laver blændende og vedkommende historier til børn på mellemtrinnet. Ronnie Andersens styrke ligger gedigne ungdomshistorier, som unge kan identificere sig med og poetry slammer Claus Nivaa har udgivet bogen ”Rødder” sammen med Per Vers, der sidste uge besøgte Brønderslev.

- Ordene flyder bare fra Claus Nivaa. Det er en fornøjelse, siger Maria Dunder, Skolebibliotekar.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.