Lokalpolitik

Staten godt i gang med at afvikle Thy

Borgmester Lene Kjelgaard (V) utilfreds med landsplanredegørelsen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ole Beith (t.v.) forklarede Kristian Jensen på kaffemødet mandag morgen i Erhvervenes Hus i Hanstholm, at taxameterordningen var svær at håndtere, og at det skulle være muligt for handels- og tekniske skoler at have mindre hold, fordi befolkningsunderlaget er mindre sammenlignet med de større byer. Foto: Diana Holm

HANSTHOLM:Den kommunale valgkamp blev skudt i gang mandag morgen med et kaffemøde i Hanstholm, hvor borgmester Lene Kjelgaard Jensen havde inviteret Venstres gruppeformand og tidligere skatteminister Kristian Jensen og Venstres lokale folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen til møde sammen med en lang række lokale erhvervsfolk i Erhvervenes Hus, hvor de to folketingspolitikere fik lejlighed til at høre om det lokale erhvervslivs trængsler, manglen på arbejdspladser og behovet for statslig kapital til udvidelsen af Hanstholm Havn.

Borgmesteren indledte det én time lange møde med en konstatering.

- Regeringens landsplanredegørelse har stor fokus på Sydøstdanmark og offentlige investeringer i den del af Danmark, mens vi bliver omtalt som et sted med ildsjæle og flot natur, og bliver planen gennemført, er det statsgodkendt afvikling, mente Lene Kjelgaard.

Kristian Jensen knyttede et par bemærkninger til borgmesterens oplæg med en forundring over, at regeringen ikke har større ambitioner for Danmark uden for hovedstaden.

Med sine bemærkninger sendte Lene Kjelgaard Jensen bolden i spil omkring uddannelse, fraflytning, infrastruktur, investeringer og pengeinstitutternes villighed til at låne penge og ikke mindst Hanstholm Havn, som alle omkring bordet var rørende enige om, er og bliver omdrejningspunktet for udviklingen af ikke kun Thisted Kommune, men også Morsø Kommune.

Det blev endda nævnt på mødet, at selv Skives borgmester Fl. Eskildsen (S) mener, at udvidelsen af Hanstholm Havn vil have en positiv effekt i Skive Kommune.

Hanstholm Havn

Kristian Jensen indtog i overvejende grad rollen som den lyttende.

Han viste interesse for Hanstholm Havn, og sagde på mødet efter havnedirektør Birgitte Juuls fremlæggelse af planerne og finansieringsmodellen, at ”det var ubegribeligt, at ministerierne ikke havde svaret på henvendelserne fra Hanstholm ”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.