Stigende bekymring for asbest

Naboer til eternitgrunden frygter asbest

Arkivoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

AALBORG:Flere naboer til den gamle eternitgrund i Aalborg er bekymrede, efter TV Avisen onsdag fortalte, at en støvprøve fra en terrasse ud til grunden indeholdt asbest.

Støvprøven blev taget fra en beboers terrasse på Blegkilde Alle - og det har fået flere beboere i boligerne på Plateauet - på den anden side af grunden - til at bekymre sig.

Michael Frank Mørup bor i en ungdomsbolig ved siden af grunden og oplever støv fra byggeriet på grunden, siger han til DR Nordjylland.

- Vi bor ret tæt på. Også i ungdomsboligerne. Så nu er vi bekymret for, hvor skadeligt det er, og hvor asbest vi taler om, der hvirvler rundt, siger han.

Derfor vil Michael Frank Mørup gerne have foretaget asbestprøver fra boligerne på Plateauet også, ligesom den der blev taget på Blegkilde Alle.

- For det kunne være spændende at få taget prøver i hele området for at finde ud af, om der er asbest overalt i luften. Så vi på den måde får et overblik og kan finde ud af, hvad der er nødvendigt at gøre ved det, siger den bekymrede beboer i området til DR Nordjylland.

Hvis man indånder asbestfibre, er der risiko for, at man udvikler forskellige kræftformer - og man kan også udvikle asbestose.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.