Stolt Hawking hylder Oscar-darling

Den lammede fysiker Stephen Hawking fejrer Eddie Redmayne, der søndag fik en Oscar for at spille netop Hawking i "Teorien om alting".

Søndag aften modtog Eddie Redmayne en Oscar-statuette for årets bedste mandlige hovedrolle for sit portræt af den skleroseramte fysiker Stephen Hawking i filmen "Teorien om alting."

Redmaynes hårde arbejde med at indkapsle Hawkings kørestols-bundne og lammede krop blev af verdens fineste filmfolk anerkendt med verdens fornemmeste filmpris. Men også Redmaynes formodede største kritiker, fysikeren selv, er ovenud begejstret for Redmaynes præstation:

- Tillykke til Eddie Redmayne for at vinde en Oscar for at spille mig i "Teorien om alting." Godt klaret Eddie, jeg er meget stolt af dig, lød de flotte ord fra Hawking på hans officielle Facebook-side.

Redmayne benyttede også sin takketale under Oscar-uddelingen til at takke Hawking og hans familie, og den 33-årige skuespiller fortalte efter showet, at han har planer om at se Hawking og familien for at fejre prisen. Det skriver ABC News.

I filmen skildrer Redmayne Hawking fra ung og rørlig til lammet kørestolsbruger og førende fysiker, og med hjælp fra en koreograf tog det skuespilleren fire måneder at indkapsle hver eneste bevægelse, muskel og mimik hos den nu 73-årige fysiker.

- Jeg sad foran et spejl, og der var øjeblikke, hvor jeg tænkte, om jeg mest af alt bare lavede en parodi, erkendte skuespilleren i et interview med "Nightline" i januar.

Den bekymring blev gjort til skamme søndag aften med Oscaren, og Hawking selv har tidligere har fortalt, at se Redmayne i rollen var som at se sig selv.

"Teorien om alting" kan netop nu ses i de danske biografer.

Se Hawkings hyldest her: https://www.facebook.com/stephenhawking?fref=nf

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.