Stor plan for Lodbjerg Fyr

Målet er at åbne Lodbjerg Fyr som knudepunkt for aktivitet og formidling i maj 2015

Efter planen åbner Lodbjerg Fyr i maj 2015 som et knudepunkt for aktiviteter og formidling. Arkivfoto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Efter planen åbner Lodbjerg Fyr i maj 2015 som et knudepunkt for aktiviteter og formidling. Arkivfoto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

THY:Budgettet er på i alt 9,1 millioner kroner før Nationalpark Thy har realiseret sine planer om at indrette Lodbjerg Fyr som et knudepunkt for aktivitet for formidling - og går alt efter planen, vil det ske i maj 2015, skriver Thisted Dagblad lørdag.

Foreløbig er nationalparken komme et lille stykke på vejen. Det er sket med et tilsagn fra Færch-fonden om at støtte et forprojekt med 100.000 kroner. Selv bidrager nationalparken med andre 162.000 kroner til forprojektet.

- Forprojektet er et skridt på vejen mod at realisere planerne om at indrette fyret som et autentisk sted til at formidle nogle af de stedbundne ting, der knytter sig netop til fyret - både når vi taler natur og kulturhistorie. Fyret står som en kulturperle i den naturperle, som nationalparken er, siger Ejner Frøkjær, formand for bestyrelsen i Nationalpark Thy.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.