Store bøder for ulovlig afbrænding

Borgere blæser på stramme regler for afbrænding af affald

Det kan ende med en stor bøde, hvis man ulovligt brænder affald af.  Arkivfoto: Peter Mørk

Det kan ende med en stor bøde, hvis man ulovligt brænder affald af. Arkivfoto: Peter Mørk

HJØRRING:Hjørring Kommunes beredskabscenter og miljøafdeling har haft ekstra fokus på borgere, der slipper af med affaldet ved at brænde det af. Det er især ved ejendomme på landet, og flere mærker nu alvorlige konsekvenser af afbrændingerne.

Bøder på 50.000 kroner

- Vi snakker altså bøder i 50.000 kroners klassen, fortæller formand for kommunens teknik og miljøudvalg, Jørgen Bing (SF), der opfordrer til, at man tænker sig om en ekstra gang, inden der bliver sat en tændstik til en stak trykimprægnerede brædder, traktordæk eller sågar døde dyr.
- Der er tilsyneladende ingen grænser for, hvad folk brænder af for at slippe for bortskaffe det på lovlig vis. Det skal stoppes, fastslår Jørgen Bing.

10-15 brande på et år

Viceberedskabschef Dennis Ottesen anslår, at beredskabscentret har været ude til 10-15 ulovlige afbrændinger indenfor den seneste år. Den seneste sag er fra september måned.

Det er typisk naboer eller forbipasserende, der er generet af kraftig røg eller undrer sig over, at der brændes bål af.
Beredskabscentret kontakter kommunens miljøvagt og så ruller sagerne, der altså kan resultere i store bøder.
Ifølge kommunens regulativ for afbrænding, er det forsvindende lidt man faktisk har lov til at brænde af lovligt i baghaven. Der må kun være tale om en meget lille mængde tørt haveaffald som blade, kviste og grene. Afbrændingen være overvåget om må kun ske fra solopgang til solnedgang. Der er undtagelser fra reglerne ved Sankt Hans.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.