DEBAT Natur

Straf klitødelæggelse med fængsel

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Preben Bang Henriksen, folketingsmedlem (V), formand for Folketingets retsudvalg, Hasserisvej 174, 9000 Aalborg, Bang.Henriksen@ft.dk

KLITØDELÆGGELSE:Klitødelæggelse skal straffes med fængsel. Den ødelæggelse af klitlandskabet, som vi i weekenden har været vidne til på Skagen Sønderstrand er helt uhørt og skal straffes. Det er derfor mit håb, at Nordjyllands politi opprioriterer efterforskningen i sagen.

Jeg har i Folketinget nu bedt Miljøministeren om straks at redegøre for, hvilken straf, der ifølge retspraksis idømmes i disse situationer, idet jeg desværre har en formodning for, at vi alene taler om bøder uden præventiv eller afskrækkende virkning overfor andre med samme tanker. Noget kunne tyde på, at den antagelse er korrekt.

I så fald skal loven ændres.

De tilfælde, hvor man forsætligt og for egen vindings (læs: udsigts) skyld - fuldt kalkuleret og planlagt – rekvirerer tungt materiel og foranlediger et klitlandskab ryddet, skal selvfølgelig straffes proportionalt dvs. med en fængselsstraf. Herudover skal samtlige retableringsudgifter naturligvis skal erstattes.

Som ved enhver anden forbrydelse skal de, der på den ene eller anden måde medvirker til arbejdets udførelse, naturligvis også straffes. Alene det forhold, at den slags arbejde finder sted om natten, er i sig selv et bevis på ond tro.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.