Svindeltiltalt erkender seks forhold

Peter Jensen, der sad fængslet i to år i Thailand, har erkendt momssvindel for millionbeløb

Henrik Strømgaard og Caspar Birk
Anklager David Schmidt Hvelplund er indstillet på at skære anklageskriftet til svarende til det erkendte. Foto: Henrik Louis
Hjørring 3. oktober 2016 10:44 - Opdateret 3. oktober 2016 10:53

HJØRRING: Mandag begyndte retssagen mod nordjyden Peter Jensen, som politiet for to uger siden eskorterede hjem fra Thailand, hvor han sad fængslet i knap to år.

Han er tiltalt for grov moms- og skattesvindel, og ved retsmødets begyndelse i Hjørring tog forsvarer Niels Fjeldberg ordet. Han fortalte, at hans klient kunne erkende seks af de i alt 10 forhold i anklageskriftet. Det svarer til, at han kan erkende at have unddraget staten for skat og moms svarende til 6,5 millioner kroner.

Anklager David Schmidt Hvelplund gav udtryk for, at han og forsvareren havde en forventning om, at anklageskriftet rettes til, så det svarer til de erkendte forhold.

Det kan få betydning for længden på en eventuel fængselsstraf. Hidtil har anklageren krævet op til tre års ubetinget fængsel.

I og med, at Peter Jensen allerede har siddet fængslet i 23 måneder, kan det være begrænset, hvor meget han skal afsone yderligere.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...