Svømmeklub i Hobro bag ny forening for e-sport

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Man behøver ikke at være nørd eller garvet gamer for at bakke op om Hobro Svømmeklubs nye initiativ. Arkivfoto: Henrik Bo

HOBRO:Hobro Svømmeklub går utraditionelle veje og åbner efter sommerferien en ny afdeling for e-sport og social gaming. Hobro Idrætscenter lægger lokaler til.

Ideen er født i et samarbejde mellem Christian Johnson, klubchef i Hobro Svømmeklub og Kasper Mark Larsen, Hobro Idrætscenter. DGI Nordjylland støtter med rådgivning.

Formand for Hobro Svømmeklub Per Nørgaard, synes, en afdeling for e-sport giver god mening.

- Hobro Svømmeklub ønsker at inkludere alle i foreningsfællesskabet, og hvis en e-sport kan medvirke til at få børn og unge væk fra deres værelser og ud i foreningslivet, er det noget, Hobro Svømmeklub bakker op om.

E-sportsforeninger er fortsat et relativt ukendt fænomen i Danmark. Foreningen i Hobro bliver så vidt vides den første af sin slags i Mariagerfjord Kommune. Spil som Counter Strike og FIFA har absolut ingenting med svømning at gøre, erkender Christian Johnson, men e-sport og gaming bliver stadig mere populært, og det synes han, klubben må forholde sig til.

Der holdes informationsmøde i Hobro Idrætscenter 29. marts kl. 18-20. Initiativtagerne håber at se børn, unge og voksne, der vil engagere sig i arbejdet med at få foreningen op og stå, og måske blive instruktører.

- Man behøver ikke være it-nørd eller garvet gamer for at være med. Men vi vil rigtig gerne have nogle flere med forstand på it og spil med på holdet, siger Kasper Mark Larsen.

De administrative opgaver, som bestyrelsesarbejde ofte fører med sig, behøver man ikke frygte, da de i Hobro Svømmeklub varetages af klubchef Christian Johnson. Svømmeklubben, der pt. har 1100 medlemmer, kan nemt rumme yderligere 100, som er det kortsigtede mål for den nye e-sport-afdeling.

Ifølge formand Per Nørgaard bliver den største udfordring at finde finansiering. Han tør dog godt garantere, at svømmeklubbens medlemmer ikke skal betale. I stedet satses der benhårdt på at finde sponsorer til 175.000 kr. til udstyr og licenser.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.