Thisted tager driften af asyl-nødcenter

Stort flertal i Thisted Kommunalbestyrelse siger ”ja” til operatør-opgave

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:- Gør vi det ikke, vil enten Jammerbugt eller Vest Himmerland kommune sige ”ja” til at påtage sig opgaven som operatør på det nye, statslige nødcenter i Thisted.

Sådan sammenfattede bormester Lene Kjelgaard Jensen (V) situationen, da Thisted Kommunalbestyrelse tirsdag behandlede, hvad der egentlig blot skulle være en sag til efterretning.

Det blev den ikke, for Morten Bo Bertelsen (S) havde bedt om at få sagen behandlet som en beslutningssag. Ikke fordi han var uenig i, at kommunen skulle påtage sig opgaven med at drive centret, der er indrettet på Beredskabscentret på Simons Bakke i Thisted, men fordi indkvartering af asylansøgere i telte var imod hans overbevisning og fordi teltløsningen efter hans opfattelse var regeringens imødekommelse af et krav fra Dansk Folkeparti.

- Jeg har stor respekt for det arbejde både kommunens forvaltning, beredskabsstyrelsens folk og de frivillige Venligboer gør. Det underkender jeg ikke, sagde Morten Bo Bertelsen.

Debatten var periodisk præget af landspolitiske undertoner, selv om det igen og igen blev understreget, at sagen alene handlede om, hvorvidt kommunen skulle stå for driften af centret.

- Udlændingestyrelsen har åbnet nødcentret på Beredskabsstyrelsen. Spørgsmålet er alene, om Thisted Kommune skal være operatør. Selvfølgelig skal vi det. Centret ligger i Thisted Kommune, og kommunalbestyrelsen har tidligere sagt ”nej” til at vi skal drive asylcenteret i andre kommuner. Dermed har vi også signaleret, at vi ikke ønsker andre kommuner som operatør i vores kommune. Her skal vi selv udnytte vores ekspertise på området, sagde Kenneth Bjerregaard (V)

Peter Sørensen (DF), formand for social og sundhedsudvalget, som allerede havde godkendt, at kommunen skulle være operatør på driften af nødcentret, understregede, at det kun var en fordel.

- Så er vi over eventuelle problemer med det samme, sagde han og tilføjede med adresse til blandt andre Jens Otto Madsen (EL) og Morten Bo Bertelsen (S), at spørgsmålet om indkvartering i telte eller ikke var en helt anden sag.

- Teltlejren er dybest set en skændsel for Thisted, sagde Jens Otto Madsen, som forgæves forsøgte at få kommunalbestyrelsen til at tage stilling til en udtalelse om, at Thisted Kommunalbestyrelse beklager regeringens beslutning om at oprette en teltlejr som nødcenter.

- Det går udenfor sagen, sagde borgmesteren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.